Quantcast
Αγία Σοφία: Παρών ο Ερντογάν στην πρώτη προσευχή - Διαρρέει ότι δεν...έκλεισε μάτι το βράδυ της απόφασης - enikonomia.gr
share

Αγία Σοφία: Παρών ο Ερντογάν στην πρώτη προσευχή – Διαρρέει ότι δεν…έκλεισε μάτι το βράδυ της απόφασης

δημοσιεύτηκε:

Δεν έκλεισε μάτι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το βράδυ μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την Αγία Σοφία όπως φέρεται να είπε ο ίδιος στον δημοσιογράφο Τζεγκίζ Αρ. Ο Τούρκος δημοσιογράφος αποκάλυψε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter συνομιλία που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο: “Μίλησα με τον αξιότιμο Πρόεδρό μας και τον συνεχάρη για την ιστορική ομιλία του για την Αγία Σοφία. Αλλά και ως δημοσιογράφος του έκανα και μια ερώτηση ασφαλώς. Πώς κοιμηθήκατε εκείνο το βράδυ; ‘Μέχρι να ξημερώσει δεν κοιμήθηκα’, είπε. Πώς να κοιμηθεί; Και ποιος κοιμάται;”.

Πάντως ο Ερντογάν σε τηλεφωνική συνομιλία του που είχε με τον Χουσνού Μπαϊράμογλου, τον τελευταίο απόγονο του Σαϊντ Νουρσί, του ιδρυτή της κοινότητας Σούφι, άφησε να νοηθεί ότι θα είναι και ο ίδιος στην Αγία Σοφία στις 24 Ιουλίου που θα γίνει η πρώτη μουσουλμανική προσευχή “μέσα στο μνημείο”. Ο Τούρκος Πρόεδρος ακούγεται να προσκαλεί τον Χουσνού Μπαϊράμογλου στην προσευχή της 24ης Ιουλίου: “Ίνσαλλαχ στις 24 Ιουλίου θα είμαστε εκεί”, ακούγεται να λέει ο Ταγίπ Ερντογάν ενώ ο Μπαϊράμογλου του απαντά “τότε θέλουμε εσείς να διαβάσετε την προσευχή”. Ο Τούρκος Πρόεδρος γελώντας του ανταπαντά: “Ε όχι και μέχρι εκεί…”.

Πηγή: ΚΥΠΕ/politis.com.cy


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.