Quantcast
Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν: Δεν υποκύπτουμε σε απειλές και εκβιασμούς - enikonomia.gr
share

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν: Δεν υποκύπτουμε σε απειλές και εκβιασμούς

δημοσιεύτηκε:

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο Τούρκος πρόεδρος, εξαπολύοντας λεκτικά πυρά κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.
Εθνική επέτειος η σημερινή για την Τουρκία, για τη Μάχη του Σαγγάριου, και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφτηκε το μαυσωλείο του Ατατούρκ.
Από εκεί, δήλωσε ότι η Τουρκία «δεν θα υποκύψει στις απειλές στην Ανατολική Μεσόγειο, ούτε και στη γλώσσα των εκφοβισμών και των εκβιασμών. Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες».
Ο αγώνας της Τουρκίας για ανεξαρτησία συνεχίζεται και σήμερα, συνέχισε και πρόσθεσε: «Δεν είναι απολύτως τυχαίο που αυτοί που επιδιώκουν να μας αποκλείσουν από την Ανατολική Μεσόγειο είναι οι ίδιοι με αυτούς που προσπάθησαν να εισβάλουν στην πατρίδα μας πριν από έναν αιώνα».
«Ακριβώς όπως το έθνος μας πέτυχε τη νίκη στον αγώνα της για την ανεξαρτησία, δεν θα διστάσει ποτέ να αποτρέψει τις επιθυμίες και τις κινήσεις για μια σύγχρονη Συνθήκη των Σεβρών στη γαλάζια πατρίδα μας. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για την αποφασιστικότητά μας σε αυτό το ζήτημα και την ακλόνητη πίστη μας στη νίκη», είπε χαρακτηριστικά.
Χθες, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χαρακτήρισε αιτία πολέμου ενδεχόμενη επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο στα 12 ναυτικά μίλια και προειδοποίησε ότι το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις θα συνεχίζει για τρεις ακόμη μήνες να κινείται στην ανατολική Μεσόγειο.
Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.