Quantcast
Βρετανία: Τέλος ο ΦΠΑ στα ταμπόν και στα προϊόντα υγιεινής - enikonomia.gr
share

Βρετανία: Τέλος ο ΦΠΑ στα ταμπόν και στα προϊόντα υγιεινής

δημοσιεύτηκε:

Στην κατάργηση του ΦΠΑ στα ταμπόν και τις σερβιέτες προχωρεί από την Πρωτοχρονιά η κυβέρνηση της Βρετανίας λόγω της αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ.
Σημειώνεται ότι μετά το τέλος της μεταβατικής περιόδου που ακολούθησε το Brexit η Βρετανία δεν είναι υποχρεωμένη να τηρεί τη νομοθεσία της ΕΕ, η οποία προβλέπει την επιβολή φόρου τουλάχιστον 5% στα προϊόντα υγιεινής.
“Είμαι περήφανος που τηρούμε σήμερα τη δέσμευσή μας να καταργήσουμε τον φόρο στα ταμπόν. Τα προϊόντα υγιεινής είναι απαραίτητα και κατά συνέπεια είναι λογικό να μην υπόκεινται σε ΦΠΑ”, δήλωσε σχετικά ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Ρίσι Σουνάκ.
Την άποψη της για το θέμα αυτό εξέφρασε και η γενική διευθύντρια της οργάνωσης προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών, Fawcett Society Φελίσια Ουίλοου.
“Ο δρόμος ήταν μακρύς μέχρι να φτάσουμε εδώ, όμως ο σεξιστικός φόρος που θεωρεί τα προϊόντα υγιεινής μη απαραίτητα προϊόντα πολυτελείας μπορεί επιτέλους να περάσει στα βιβλία της ιστορίας”, τόνισε.
Προϊόντα υγιεινής διανέμονται ήδη στα δημόσια πανεπιστήμια της Αγγλίας εδώ και έναν χρόνο, καθώς και σε ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία που τα χρειάζονται. Η Σκωτία έχει κάνει ένα βήμα πιο μακριά: τον Νοέμβριο οι βουλευτές ενέκριναν νομοσχέδιο που επιτρέπει στις γυναίκες δωρεάν πρόσβαση σε προϊόντα υγιεινής, η πρώτη περιοχή του κόσμου που υιοθετεί ένα αντίστοιχο μέτρο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.