Quantcast
Ίλον Μασκ: Εξηγεί τους λόγους που η Tesla επένδυσε στο Bitcoin - "Είναι λιγότερο χαζό από τα παραδοσιακά χρήματα" - enikonomia.gr
share

Ίλον Μασκ: Εξηγεί τους λόγους που η Tesla επένδυσε στο Bitcoin – “Είναι λιγότερο χαζό από τα παραδοσιακά χρήματα”

δημοσιεύτηκε:

Με τον όρο “περιπετειώδη” χαρακτήρισε την επένδυση ύψους 1,5 δισ. δολαρίων της Tesla στο bitcoin, o δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ, υπερασπίζοντας παράλληλα την κίνηση αυτή. «Η επένδυση της Tesla δεν αντανακλά άμεσα τη γνώμη μου. Το να έχει κανείς στην κατοχή του bitcoin είναι λιγότερο χαζό από το να έχει μετρητά και τόσο περιπετειώδες όσο το να έχει μετοχές μιας εταιρείας που τυγχάνει διαπραγμάτευσης στον χρηματιστηριακό δείκτη S&P 500» έγραψε ο Μασκ στο twitter, απαντώντας στον CEO της Binance Holdings, Τσανπένγκ Zάο.

Η Tesla ανακοίνωσε ότι είχε επενδύσει 1,5 δισ. δολάρια στο πλέον δημοφιλές κρυπτονόμισμα τον περασμένο μήνα, τονίζοντας πως σχεδιάζει να ξεκινήσει να αποδέχεται πληρωμές σε bitcoin ως αντάλλαγμα τα προϊόντα της. Η επένδυση αυτή προκάλεσε αύξηση της τιμής του Bitcoin και πυροδότησε μια συζήτηση σχετικά με τους κινδύνους και τα οφέλη από την προσθήκη κρυπτονομισμάτων στους εταιρικούς ισολογισμούς.

Τι ανέφερε ο CEO της Binance Holdings, Τσανπένγκ Zάο
Ο Τσανπένγκ Zάο σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ανέφερε ότι τον εξέπληξε το γεγονός πως ο Ίλον Μασκ είναι οπαδός του Dogecoin. Ο Μασκ έχει εκφραστεί πολλές φορές μέσω Twitter υπέρ του Dogecoin, ενός κρυπτονομίσματος με έμβλημα ένα σκυλάκι Shiba Inu, που ξεκίνησε ως αστείο το 2013. Την περασμένη εβδομάδα, ο ιδρυτής της SpaceX, ανέφερε σε tweet του ότι αγόρασε μερικά dogecoins για τον 9 μηνών γιο του.
Ο CEO της Binance Holdings αναρωτήθηκε στη συνέντευξή του γιατί η Tesla επέλεξε να αγοράσει Bitcoin αν ο Μασκ είναι τόσο «φανατικός θαυμαστής» του Dogecoin. Τα σχόλιά του ώθησαν τον Μασκ να εξηγήσει την κίνηση της Tesla.
«Όταν τα παραδοσιακά νομίσματα παρουσιάζουν αρνητικό ενδιαφέρον, μόνο ένας ανόητος δεν θα κοιτάξει αλλού. Το Bitcoin είναι σχεδόν τόσο χαζό όσο τα παραδοσιακά χρήματα. Η λέξη κλειδί είναι “σχεδόν”». έγραψε ο Μασκ σε tweet του.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.