Quantcast
Κυπριακό: Κρίσιμες συνομιλίες στην πενταμερή της Γενεύης - Τα... βλέμματα πάνω σε Δένδια - Τσαβούσογλου - enikonomia.gr
share

Κυπριακό: Κρίσιμες συνομιλίες στην πενταμερή της Γενεύης – Τα… βλέμματα πάνω σε Δένδια – Τσαβούσογλου

δημοσιεύτηκε:

Τα… βλέμματα είναι στραμμένα στη Γενεύη. Εκεί όπου σήμερα αρχίζουν οι κρίσιμες συνομιλίες για το Κυπριακό και όπου θα συναντηθούν μετά τα τεκταινόμενα στην Άγκυρα και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα και στη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον συντονισμό των ενεργειών τους, ο Νίκος Αναστασιάδης ξεκαθάρισε ότι προσέρχεται στο τραπέζι των συζητήσεων με καλή διάθεση και ελπίζει ότι θα βρεθεί μια πρόσφορη λύση. Αθήνα και Λευκωσία υπενθυμίζουν ότι “κόκκινη γραμμή” για λύση αποτελούν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Τουρκία και Κατεχόμενα επιμένουν σε μια λύση δύο κρατών.
Ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα εθνικά θέματα αλλά και για το κρίσιμο τεστ του προσεχούς τριημέρου, κρατώντας χαμηλούς τόνους.
Τη στιγμή που ο ψευδοηγέτης της κατεχόμενης Κύπρου συναντιόταν με τον Ταγίπ Ερντογάν, και δείχνοντας και δημόσια ότι είναι αμετακίνητος από τη λύση δύο κρατών, ο Νίκος Αναστασιάδης εν πτήσει για τη Γενεύη εξέπεμπε σύμφωνα με την ΕΡΤ1, σαφές μήνυμα προς την τουρκοκυπριακή πλευρά. “Πρόκειται πραγματικά για μια κρίσιμη για την Κύπρο συνάντηση… Δεν θα είναι μόνον εις βάρος των Ελληνοκυπρίων η οποιαδήποτε εκτροπή, αλλά και εις βάρος των Τουρκοκυπρίων”.
“Οι ομοσπονδιακές συμφωνίες έχουν αποτύχει μέχρι στιγμής να φέρουν αποτέλεσμα. Είμαστε εξίσου κυρίαρχοι με τους Ελληνοκύπριους” δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters ο Ερσίν Τατάρ.
Το πράσινο φως από τα Ηνωμένα Έθνη περιμένει η task force ανώτερων στελεχών της ευρωπαϊκής διπλωματίας που ήδη βρίσκεται στη Γενεύη.

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.