Quantcast
Η δήλωση του Φάουτσι για τρίτη δόση εμβολίου - Ποιοι θα την χρειαστούν - enikonomia.gr
share

Η δήλωση του Φάουτσι για τρίτη δόση εμβολίου – Ποιοι θα την χρειαστούν

δημοσιεύτηκε:

Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος στις ΗΠΑΆντονι Φάουτσι δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο CNN, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες “πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση”, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται καθημερινά, ειδικά ανάμεσα στους ανεμβολίαστους Αμερικανούς. “Αν δούμε την καμπύλη των νέων κρουσμάτων, θα παρατηρήσουμε ότι αφορούν τους ανεμβολίαστους. Και από τη στιγμή που το 50% της χώρας δεν έχει εμβολιαστεί πλήρως, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα” περιέγραψε.
Αν οι εμβολιασμοί δεν αυξηθούν, ο Φάουτσι προέβλεψε ότι οι θάνατοι από κορονοϊό μπορεί να φτάσουν τους 4.000 καθημερινά στις ΗΠΑ. Ο Φάουτσι επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του CNN ότι έχουν ξεκινήσει συζητήσεις σχετικά με τη χρήση της μάσκας και τις οδηγίες που έχει δώσει η κυβέρνηση.

“Η ανανέωση των οδηγιών για τις μάσκες είναι υπό εξέταση” υπογράμμισε και αποκάλυψε ότι συμμετέχει στις συσκέψεις. “Βλέπουμε στο Λος Άντζελες και στο Σικάγο αλλά και στη Νέα Ορλεάνη ότι οι τοπικοί αξιωματούχοι προτείνουν τη χρήση μάσκας ακόμα και αν κάποιος είναι εμβολιασμένος πλήρως. Είναι συνετό να φορά κάποιος μάσκα στους εσωτερικούς χώρους” είπε χαρακτηριστικά.

«Εκείνοι που είναι μεταμοσχευμένοι ασθενείς, που λαμβάνουν χημειοθεραπεία κατά του καρκίνου, που πάσχουν από αυτοάνοσες παθήσεις, που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά σχήματα, αυτά είναι τα άτομα, τα οποία, εάν υπάρξει αναμνηστική τρίτη δόση, κάτι που θα μπορούσε πιθανόν να συμβεί, θα βρίσκονται μεταξύ των πρώτων στις ευπαθείς ομάδες», επισήμανε ο Φάουτσι.

«Πρόκειται για μια δυναμική κατάσταση. Για μια εργασία σε εξέλιξη, εξελίσσεται όπως σε πολλές άλλες πτυχές της πανδημίας», τόνισε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.