Quantcast
ΔΝΤ: Το bitcoin δεν μπορεί να γίνει εθνικό νόμισμα - enikonomia.gr
share

ΔΝΤ: Το bitcoin δεν μπορεί να γίνει εθνικό νόμισμα

δημοσιεύτηκε:

Τα κρυπτονομίσματα δεν είναι σκόπιμο να χρησιμοποιηθούν ως εθνικά νομίσματα, αλλά οι κυβερνήσεις θα πρέπει να προχωρήσουν σε νέες ψηφιακές μορφές χρήματος για να προσφέρουν στους πολίτες τους την προοπτική φθηνότερων και ευρύτερων χρηματοδοτικών υπηρεσιών, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

«Ως εθνικά νομίσματα, τα cryptoassets – περιλαμβανομένου του bitcoin – έχουν σημαντικούς κινδύνους για τη μακροοικονομική σταθερότητα, τη χρηματοπιστωτική ακεραιότητα, την προστασία των καταναλωτών και το περιβάλλον», αναφέρει έκθεση του Ταμείου, με τίτλο: «Cryptoassets ως εθνικό νόμισμα; Ένα υπερβολικό βήμα».

Η έκθεση προσθέτει: «Τα πλεονεκτήματα των υποκείμενων τεχνολογιών τους, όπως η προοπτική για φθηνότερες και ευρύτερες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, δεν πρέπει να παραβλεφθούν. Οι κυβερνήσεις, ωστόσο, πρέπει να προχωρήσουν για να προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες και να μοχλεύσουν νέες ψηφιακές χρήματος, διατηρώντας παράλληλα τη σταθερότητα, την αποδοτικότητα, την ισότητα και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Η προσπάθεια να γίνουν τα cryptoassets εθνικό νόμισμα είναι ένα ‘κόψιμο δρόμου που δεν συνιστάται».

Το ΔΝΤ τονίζει ότι η υιοθέτηση του bitcoin ή κάποιου άλλου κρυπτονομίσματος ως εθνικού νομίσματος θα ήταν προβληματική

Πηγή: imerisia.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.