Quantcast
Τουρκία: Σενάρια για capital controls, δεσμεύσεις καταθέσεων, ακόμη και χρεοκοπίας - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Τουρκία: Σενάρια για capital controls, δεσμεύσεις καταθέσεων, ακόμη και χρεοκοπίας – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας φαίνεται πως βρίσκεται η Τουρκία καθώς άρχισαν να κυκλοφορούν στη χώρα σενάρια για capital control και δέσμευση καταθέσεων μετά τη δήλωση του νομικού συμβούλου του Ερντογάν, Ιζέτ Οζγκέντς ότι η χώρα πρέπει να είναι έτοιμη για κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οζγκέντς εξέφρασε χθες τον φόβο του ότι λόγω της οικονομικής κρίσης της Τουρκίας η χώρα μπορεί να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν περιορισμοί στη χώρα, όπως συνέβη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, όπου είχαν ληφθεί πολύ περιοριστικά μέτρα.

Μάλιστα ο ίδιος παρέθεσε το σχετικό άρθρο του Συντάγματος, στο οποίο αναφέρεται ότι σε περίπτωση φυσικών καταστροφών , οικονομικής κρίσης μπορεί να επικαλεστεί η κυβέρνηση αυτό το άρθρο του Συντάγματος.
Ωστόσο αργότερα ανακάλεσε την δήλωση του αυτή και είπε ότι ήταν προσωπικές απόψεις για το θέμα αυτό και ότι δεν έχουν σχέση με τις θέσεις της Τουρκίας αλλά η ζημιά έχει γίνει .Ο κόσμος ανησυχεί ιδιαίτερα για την οικονομία της χώρας και εξακολουθεί να ανησυχεί διότι γνωρίζει την σχέση του νομικού συμβούλου του προέδρου με τον Ερντογάν .
Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος Πρόεδρος από την αρχή της κρίσης, δηλαδή τους τελευταίους 2 μήνες έχει μιλήσει για αγώνα οικονομικής ανεξαρτησίας, όπως ήταν ο αγώνας της ανεξαρτησίας το 1922 .

Τουρκία: Για πρώτη φορά ακούγεται η ορολογία: χρεοκοπία, capital control, δεσμεύσεις καταθέσεων


Για πρώτη φορά ακούγεται η ορολογία: χρεοκοπία της Τουρκίας, capital controls, δεσμεύσεις καταθέσεων κυρίως των συνταγματικών καταθέσεων. Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ η κυβέρνηση της Τουρκίας αναμένεται να τοποθετηθεί σήμερα για το θέμα αυτό, ενδεχομένως να τα διαβεβαιώσει όλα αυτά.

Ακσενέρ: Όλα τα σενάρια περί έκτακτης ανάγκης είναι αυτά που μπορούν να χρεοκοπήσουν και τη χώρα



Η πρόεδρος του Καλού κόμματος, Μεραλ Ακσενέρ δήλωσε χθες σχετικά τα εξής: πρέπει να σοβαρευτεί η κυβέρνηση, διότι με capital controls και έλεγχο καταθέσεων συναλλάγματος αυτό σημαίνει ότι η χώρα πάει σε χρεοκοπία και αυτό δεν πρέπει να συμβεί.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.