Quantcast
Ντε Γκίντος: Ποτέ δεν τέθηκε θέμα διαγραφής του ελληνικού χρέους - enikonomia.gr
share

Ντε Γκίντος: Ποτέ δεν τέθηκε θέμα διαγραφής του ελληνικού χρέους

δημοσιεύτηκε:

Ποτέ δεν υπήρξε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το θέμα της διαγραφής του ελληνικού χρέους, τόνισε ο ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος, κληθείς να σχολιάσει τα όσα είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Le Soir».

Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις Γιούνκερ, ότι οι κυβερνήσεις της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας αντιτέθηκαν σε μια Σύνοδο τον Οκτώβριο προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της μη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, με μια πιθανή διαγραφή του, ο Λουίς ντε Γκίντος σημείωσε ότι «το θέμα της διαγραφής του ελληνικού χρέους δεν βρέθηκε ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και δεν έχω δει καμία χώρα να το υπερασπίζεται».

Πρόκειται, επομένως, «για ένα ειδικό θέμα ορισμένων χωρών».

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι στην ίδια ανακοίνωση της Συνόδου αναγνωριζόταν ότι ένας από τους όρους της συμφωνίας είναι ότι δεν θα υπάρξει ονομαστική μείωση του χρέους.

«Υπάρχουν άλλοι τρόποι που ήδη έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την ελάφρυνση του βάρους του χρέους, όμως αυτό δεν έχει με τίποτα να κάνει με μια διαγραφή ούτε με την προσέγγιση οποιασδήποτε χώρας», τόνισε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.