Quantcast
FT: RBS, Deutsche Bank και UBS αγωνίζονται για τη διαχείριση των αμερικανικών συντάξεων - enikonomia.gr
share

FT: RBS, Deutsche Bank και UBS αγωνίζονται για τη διαχείριση των αμερικανικών συντάξεων

δημοσιεύτηκε:

Τρεις από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης, προσπαθούν να διατηρήσουν το δικαίωμά τους να διαχειρίζονται τα χρήματα για τους συνταξιούχους των ΗΠΑ μετά από τις απειλές των ρυθμιστικών αρχών για απόσυρσή τους εξαιτίας της ενοχή τους για χειρογώγηση της αγοράς.

Το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας έχει γράψει επιστολέςστις τράπεζες Royal Bank of Scotland, η Deutsche Bank και η UBS ενημερώνοντάς τους έχει αποφασίσει «προσωρινά να μην προτείνει εξαιρέσεις που ζητούνται από τις τρεις τράπεζες που θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν τη διαχείριση των λογαριασμών συνταξιοδότησης μετά την ενοχής τους».

Η κίνηση αυτή αποτελεί άλλη μία ένδειξη ότι οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές λαμβάνουν μια πιο σκληρή προσέγγιση προς τις τρεις τράπεζες οι οποίες διαπιστώθηκε ότι έχει παραβεί τους νόμους των ΗΠΑ.

Οι τρεις τράπεζες παραμένουν αισιόδοξες και εκτιμούν πως θα πείσουν τη ρυθμιστική αρχή να τους χορηγήσει απαλλαγή από την υποχρέωση και εντείνουν τις προσπάθειές τους για να παρέχουν περισσότερες πληροφορίες και επιχειρήματα προς στήριξη της υπόθεσής τους ώστε να κρατήσουν την διαχείριση των χρημάτων των συνταξιούχων των ΗΠΑ.

Ωστόσο πιθανή απαγόρευση διαχείρισης των χρημάτων των συνταξιούχων των ΗΠΑ θα επιφέρει ισχυρό πλήγμα στη φήμη των τραπεζών.

Παρόλα αυτά οι τράπεζες εκτιμούν πως μια τέτοια κίνηση θα έχει περιορισμένο οικονομικό αντίκτυπο στις δραστηριότητές τους καθώς οι συνταξιούχοι των ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν ένα μικρό ποσοστό του συνόλου των στοιχείων του ενεργητικού που διαχειρίζονται.

Στην περίπτωση της Deutsche Bank, αυτό είναι λιγότερο από το 1% του συνολικού ενεργητικού του…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.