Quantcast
Citigroup: Η Κίνα απειλεί με ύφεση την παγκόσμια οικονομία - enikonomia.gr
share

Citigroup: Η Κίνα απειλεί με ύφεση την παγκόσμια οικονομία

δημοσιεύτηκε:

Για τον κίνδυνο παγκόσμιας ύφεσης προειδοποιεί η Citigroup, λόγω των εξελίξεων στην Κίνα. Σύμφωνα με τον Buiter οι πιθανότητες μιας παγκόσμιας ύφεσης κάποιας μορφής σε ορίζοντα διετίας, τοποθετούνται στο 55%, με το πιθανότερο να είναι μία ήπια ύφεση σε διάρκεια και βάθος.

Ο αναλυτής της Citigroup κάνει λόγο για ένα ουσιαστικό και αυξανόμενο κίνδυνο εισόδου της παγκόσμιας οικονομίας σε ύφεση, με «οδηγό» τις αναδυόμενες οικονομίας και ειδικότερα την Κίνα.

Κατά τη γνώμη του, στην πραγματικότητα η Κίνα βρίσκεται ήδη πιο κοντά στο 4% παρά στον στόχο της κυβέρνησης για ανάπτυξη του ΑΕΠ με ρυθμό 7% για φέτος.

Άλλες αναδυόμενες αγορές όπως η Βραζιλία, η Νότια Αφρική και η Ρωσία, βρίσκονται ήδη σε πρόβλημα ενώ οι αναπτυγμένες οικονομίες είναι ακόμη σε μια ήπια κατάσταση, σημειώνει η Citigroup.

Οι τιμές των εμπορευμάτων, και του πληθωρισμού, παραμένουν υποτονικές και τα εταιρικά κέρδη επιβραδύνονται. Όπως σχολιάζει το Bloomberg, oι ομόλογοι του Buiter σε Goldman Sachs Group και JP Morgan Chase, υποβαθμίζουν τον κίνδυνο που αποτελεί η Κίνα για τις πλούσιες οικονομίες. Οι αναλυτές της Societe Generale εκτιμούν ότι η πιθανότητα μιας παγκόσμιας ύφεσης διαμορφώνεται στο 10%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.