Quantcast
Πούτιν: Η ΕΟΕ θα εξετάσει τη δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου με το Ιράν - enikonomia.gr
share

Πούτιν: Η ΕΟΕ θα εξετάσει τη δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου με το Ιράν

δημοσιεύτηκε:

Η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση (ΕΟΕ), της οποίας ηγείται η Ρωσία, θα εξετάσει την πιθανότητα να δημιουργηθεί μια ζώνη ελεύθερου εμπορίου με το Ιράν, δήλωσε απόψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μετά τη συνάντησή του με τον Ιρανό ομόλογό του Χασάν Ροχανί.

“Η ΕΟΕ θα αρχίσει [σύντομα] να εξετάζει την πιθανότητα δημιουργίας μιας ζώνης ελεύθερου εμπορίου με το Ιράν”, είπε ο Πούτιν στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ροχανί μετά τη συνάντησή τους, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στην ΕΟΕ συμμετέχουν η Ρωσία και πρώην σοβιετικές δημοκρατίες (Αρμενία, Λευκορωσία, Καζακστάν, Κιργιστάν). Σύμφωνα με τον Πούτιν, περίπου 40 χώρες μελετούν το ενδεχόμενο να συνάψουν συμφωνίες ή να δημιουργήσουν ζώνες ελεύθερου εμπορίου με την ΕΟΕ.

Από την πλευρά του ο Ροχανί τόνισε ότι οι δύο πλευρές επιδιώκουν να ενταθεί η συνεργασία στα πεδία της ενέργειας, της τραπεζικής και των μεταφορών. “Υπάρχουν πολλά έργα στους τομείς του πετρελαίου και του αερίου και του ηλεκτρισμού στα οποία θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε. Επίσης συζητήσαμε τις σχέσεις το πεδίο της τραπεζικής”. Ο Χασάν Ροχανί πρόσθεσε ότι υπεγράφησαν μνημόνια κατανόησης και πρόσθεσε ότι “οι σχέσεις ανάμεσα στο Ιράν και τη Ρωσία βελτιώνονται κάθε μέρα που περνάει”.

Εξάλλου οι δύο χώρες θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους για την αντιμετώπιση “της τρομοκρατίας”, είπε ο Πούτιν.

“Θα συνεχίσουμε να συντονιζόμαστε στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας”, ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι θα επιδιωχθεί “η εφαρμογή των αποφάσεων που ελήφθησαν για μια συνεκτική πολιτική διαδικασία” στη Συρία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.