Quantcast
Πορτογαλία: Ο Αντόνιο Κόστα δεσμεύθηκε να συνεχίσει τη μείωση των ελλειμμάτων - enikonomia.gr
share

Πορτογαλία: Ο Αντόνιο Κόστα δεσμεύθηκε να συνεχίσει τη μείωση των ελλειμμάτων

δημοσιεύτηκε:

O νέος πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, ο σοσιαλιστής Αντόνιο Κόστα, υποσχέθηκε σήμερα να σπάσει «τον φαύλο κύκλο της λιτότητας», δεσμευόμενος ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει ένα «μετριοπαθές» πρόγραμμα που θα σέβεται τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Προτεραιότητά μας είναι η οικονομική ανάπτυξη, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η μείωση των ανισοτήτων που θα επιτρέψουν να υπάρξουν υγιείς βάσεις, να ισοσκελίσουμε τον προϋπολογισμό» τόνισε κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας της κυβέρνησής του.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση, την οποία θα στηρίζει στο Κοινοβούλιο η ριζοσπαστική αριστερά, «έχει χαράξει μια απαιτητική τροχιά με στόχο τη μείωση των ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους» επανέλαβε ο Κόστα.

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός σχεδιάζει «να εφαρμόσει ένα εναλλακτικό (πρόγραμμα) σε (εκείνο) του φαύλου κύκλου της λιτότητας που το μόνο που έκανε ήταν να επιδεινώσει τα οικονομικά, τα κοινωνικά, ακόμα και τα δημοσιονομικά προβλήματα», όμως, όπως προσέθεσε ο ίδιος, «αυτή η εναλλακτική (πολιτική) θα είναι ρεαλιστική και συνετή».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.