Quantcast
Ντε Γκίντος στο CNBC: Και η Ισπανία «κινδύνευσε» από το φαινόμενο Βαρουφάκη - enikonomia.gr
share

Ντε Γκίντος στο CNBC: Και η Ισπανία «κινδύνευσε» από το φαινόμενο Βαρουφάκη

δημοσιεύτηκε:

Η οικονομική πολιτική που ασκείται, καθορίζει και σε ποια χέρια περνά η εξουσία, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Λούις Ντε Γκίντος, σε συνέντευξή του στο CNBC, επισημαίνοντας ότι οι Ισπανοί δεν θέλουν να πάνε την Ισπανία πίσω στο 2010 ή στο 2011.

«Οι Ισπανοί είναι ώριμοι. Γνωρίζουν ακριβώς που βρισκόμασταν πριν από τέσσερα χρόνια και που είμαστε σήμερα», σημείωσε ο κ. Ντε Γκίντος, αναφέροντας πως το μεγάλο πρόβλημα της ισπανικής οικονομίας ήταν τα μεγάλα ποσοστά των Podemos και η πιθανότητα να ανέβουν στην εξουσία.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου του αμερικανού πρακτορείου ειδήσεων αν η Ισπανία «κινδύνευσε» από το «φαινόμενο» Γιάνης Βαρουφάκης και αν οι εξελίξεις στην Ελλάδα επηρέασαν κατά κάποιο τρόπο τους Ισπανούς, ο ντε Γκίντος απάντησε εμμέσως καταφατικά, διευκρινίζοντας ωστόσο πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας είναι πολύ καλός του φίλος.

«Η εικόνα των συνταξιούχων να περιμένουν στην ουρά μπροστά από τα ΑΤΜ για ανάληψη χρημάτων, νομίζω ότι επηρέασε τους Ισπανούς, και ιδιαίτερα την κρίση τους για τις δυνατότητες κομμάτων όπως οι Podemos», είπε, μεταξύ άλλων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.