Quantcast
Λουίς ντε Γκίντος: Προέχει η στήριξη της ανάπτυξης από τη μείωση του ελλείμματος - enikonomia.gr
share

Λουίς ντε Γκίντος: Προέχει η στήριξη της ανάπτυξης από τη μείωση του ελλείμματος

δημοσιεύτηκε:

Προτεραιότητα στον στόχο της ανάπτυξης της ισπανικής οικονομίας αναγνώρισε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος, αποστασιοποιούμενος από τη δέσμευση που έχει αναλάβει η χώρα του έναντι των Βρυξελλών για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματός της, που είναι το μεγαλύτερο στην ΕΕ.

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι να διατηρήσουμε τον ρυθμό ανάπτυξης της ισπανικής οικονομίας. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη δημοσιονομική πολιτική είναι να επιβραδυνθεί η ισπανική οικονομία», δήλωσε ο Γκίντος στις Βρυξέλλες, πριν την έναρξη του Eurogroup.

Ο Ισπανός υπουργός σημείωσε ότι το να ανησυχεί, αν το έλλειμμα του 2015 θα υπερβεί κατά λίγα δέκατα τον στόχο του 4,2% του ΑΕΠ, θα αποτελούσε περισπασμό από τη βασική πρόκληση που είναι η προστασία της οικονομικής ανάκαμψης.

Η Κομισιόν προβλέπει ότι το έλλειμμα της Ισπανίας θα φθάσει στο 4,7% του ΑΕΠ το 2015 και το 2016 θα φθάσει στο 3,6% του ΑΕΠ έναντι στόχου 2,8% του ΑΕΠ.

Ο απελθών Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, που δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις εκλογές του περασμένου μήνα, είχε προχωρήσει σε φοροαπαλλαγές πριν από τις εκλογές, για τις οποίες ο Γκίντος είπε ότι δεν θα απειλήσουν τη σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών. Ο ρυθμός ανάπτυξης της ισπανικής οικονομίας φθάνει στο 3,5% φέτος.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.