Quantcast
H Ελλάδα στη λίστα των «κυρίως μη ελεύθερων» κρατών μαζί με τη Ρωσία - enikonomia.gr
share

H Ελλάδα στη λίστα των «κυρίως μη ελεύθερων» κρατών μαζί με τη Ρωσία

δημοσιεύτηκε:

Στην 138η θέση υποχώρησε το 2015 η Ελλάδα στον Παγκόσμιο Δείκτη Οικονομικής Ελευθερίας που καταρτίζει το Heritage Foundation, καθώς όπως υποστηρίζεται έχασε τον έλεγχο στην οικονομική και νομισματική πολιτική.

H Ελλάδα κατατάσσεται στη λίστα των «κυρίως μη ελεύθερων» κρατών στην οποία ακόμα περιλαμβάνονται η Ρωσία, η Βοσνία Ερζεγοβίνη, η Μολδαβία και η Κροατία.

 

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η χώρα έπρεπε να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις προκειμένου η χώρα να καταστεί περισσότερο αποτελεσματική, διαφανής, σύγχρονη και ανταγωνιστική, όμως στην πραγματικότητα συνέλεγε χρέη από τους βόρειους πιστωτές της.

Αν και τα capital controls έχουν χαλαρώσει μερικώς από την τραπεζική κρίση το περασμένο καλοκαίρι, οι Έλληνες ακόμη περιορίζονται στις αναλήψεις έως 420 ευρώ την εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι πρώτο στη σχετική λίστα έρχεται το Χονγκ Κονγκ, με τη δεκάδα να συμπληρώνουν οι Σιγκαπούρη, Νέα Ζηλανδία, Ελβετία, Αυστραλία, Καναδά, Χιλή, Ιρλανδία, Εσθονία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως επισημαίνει σχετικά το Heritage Foundation, η Ευρώπη κατέστη λιγότερο οικονομικά ελεύθερη το 2015, με παράγοντες όπως το κόστος των κανονισμών εργασίας και οι υψηλές φορολογικές επιβαρύνσεις να πλήττουν την ανάπτυξη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.