Quantcast
Shell: Πτώση 44% σημείωσαν τα κέρδη στο τέταρτο τρίμηνο - enikonomia.gr
share

Shell: Πτώση 44% σημείωσαν τα κέρδη στο τέταρτο τρίμηνο

δημοσιεύτηκε:

Η Royal Dutch Shell, που βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της μεγαλύτερης συμφωνίας στην πετρελαϊκή βιομηχανία εδώ και μια δεκαετία, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη τέταρτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 44%, καθώς συνέχισε να υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη μειώθηκαν στα 1,8 δισεκ. δολάρια, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία, κοντά στη ενδιάμεση τιμή του εύρους των 1,6-1,9 δισεκ. δολαρίων που είχε προβλέψει η Shell τον περασμένο μήνα.

Δεκατέσσερις αναλυτές σε έρευνα του Bloomberg ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 1,8 δισεκ. δολάρια, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 3,3 δισεκ. δολάρια.

Η κατάρρευση της τιμής του αργού έχει μειώσει δραστικά τα κέρδη των πετρελαϊκών εταιριών, οι οποίες προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή ανάμεσα στις επενδύσεις που έχουν στόχο την ανάπτυξη και τη διανομή μερίσματος στους μετόχους.

Η Shell πιστεύει ότι η απόκτηση του ομίλου BG, σε μια συμφωνία ύψους 50 δισεκ. δολαρίων, θα τη βοηθήσει να διατηρήσει τα μερίσματα και να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου και αερίου σε μια εποχή κατά την οποία συρρικνώνεται η ρευστότητα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.