Quantcast
Γέλεν: Αυξημένοι οι κίνδυνοι για την οικονομία αλλά δεν βλέπει πιθανή μία μείωση επιτοκίων - enikonomia.gr
share

Γέλεν: Αυξημένοι οι κίνδυνοι για την οικονομία αλλά δεν βλέπει πιθανή μία μείωση επιτοκίων

δημοσιεύτηκε:

Οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες, που γίνονται πιο περιοριστικές, και η αβεβαιότητα σχετικά με την Κίνα αποτελούν κινδύνους για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, αλλά οι πιθανότητες είναι μικρές να αντιστρέψει η Fed τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων που άρχισε τον Δεκέμβριο, δήλωσε η επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, Τζάνετ Γέλεν, στην κατάθεσή της στο Κογκρέσο.

Αν και οι κίνδυνοι έχουν ενταθεί και θα μπορούσαν να επιβραδύνουν την αμερικανική οικονομία, «δεν αναμένω ότι η (Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς της Fed) θα βρεθεί σύντομα σε μία κατάσταση που θα είναι αναγκασμένη να μειώσει τα επιτόκια», τόνισε η Γέλεν, προσθέτοντας: «Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος μίας ύφεσης… και οι διεθνείς χρηματοπιστωτικές εξελίξεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν μία επιβράδυνση της οικονομίας».

Αλλά «νομίζω ότι θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί να μην προχωρήσουμε σε πρόωρα συμπεράσματα για το ποια θα είναι η πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Δεν νομίζω ότι θα χρειασθεί να μειώσουμε τα επιτόκια», συνέχισε η Γέλεν. Μάλλον, σημείωσε, περιμένει ότι η συνέχιση της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας θα επιτρέψει στη Fed να υλοποιήσει το σχέδιο της για «σταδιακή» αύξηση των επιτοκίων.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.