Quantcast
Μεντβέντεφ: Βλακώδης η ευρωπαϊκή πολιτική που ενσαρκώνει η Μέρκελ - enikonomia.gr
share

Μεντβέντεφ: Βλακώδης η ευρωπαϊκή πολιτική που ενσαρκώνει η Μέρκελ

δημοσιεύτηκε:

O πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ χαρακτήρισε «πολύ απλά βλακώδη» την ευρωπαϊκή πολιτική υποδοχής των προσφύγων και μεταναστών που ενσαρκώνει η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt η οποία θα δημοσιευθεί αύριο.

«Ήταν πολύ απλά βλακώδες να ανοίξουν διάπλατα τα σύνορα της Ευρώπης και να προσκαλέσουν όλους εκείνους που επιθυμούσαν να έρθουν στις πατρίδες σας» επισήμανε ο Ρώσος πρωθυπουργός σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Η ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική είναι απόλυτη αποτυχία, όλο αυτό είναι απόλυτα τρομακτικό. Ωστόσο δεν θα μπορούσαμε να το φανταστούμε πριν από κάποια χρόνια; Είχατε τόσο κακούς αναλυτές;» κατά το ρητορικό ερώτημα που έθεσε ο Μεντβέντεφ.

«Στις πατρίδες σας υπάρχουν ήδη Σύροι και άνθρωποι από χώρες που γειτνιάζουν με τη Συρία» συνέχισε ο ίδιος.

«Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Ανάμεσά τους υπάρχουν σίγουρα φτωχοί νέοι που έφυγαν καταδιωκόμενοι από τον πόλεμο. Τι θέλουν; Να επιβιώσουν αλλά επίσης να αποκτήσουν πρόσβαση στα οικονομικά επιδόματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, ο οποίος υπογράμμισε ότι θεωρεί «πως η ανθρωπιά έχει πολύ μεγάλη αξία» και ότι κι εκείνος θέλει επίσης «να βοηθήσει τους πρόσφυγες», «μεταξύ αυτών των ανθρώπων, υπάρχουν πολλοί – ενδεχομένως εκατοντάδες ή και χιλιάδες – κακοποιά στοιχεία που έχουν μεταβεί στην Ευρώπη με μία «αποστολή αντίστροφης μέτρησης». Τώρα περιμένουν να τους καλέσουν και κατόπιν θα ενεργήσουν ως ρομπότ» εναντίον της Ευρώπης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.