Quantcast
Moody’s: Το Brexit θα επιφέρει αρνητικές συνέπειες στην οικονομία της Βρετανίας - enikonomia.gr
share

Moody’s: Το Brexit θα επιφέρει αρνητικές συνέπειες στην οικονομία της Βρετανίας

δημοσιεύτηκε:

Το οικονομικό κόστος για τη Βρετανία από μία απόφασή της να φύγει από την ΕΕ θα «είναι μεγαλύτερο από το οικονομικό όφελος» που θα έχει, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s, σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times.

Προσθέτει, μάλιστα, ότι, λόγω των απειλών στην πιστοληπτική ικανότητα της Βρετανίας, θα εξετάσει να θέσει αρνητικό πρόσημο στις προοπτικές του αξιόχρεου της (Aa1), αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι υπέρ του Brexit (υπέρ της εξόδου από την ΕΕ).

Η εκπρόσωπος του οίκου Kathrin Muehlbronner, δήλωσε: «Αν η Βρετανία δεν καταφέρει να διαπραγματευθεί μία νέα εμπορική συμφωνία με την ΕΕ, που να διατηρεί τουλάχιστον ορισμένα από τα οφέλη που έχει στο εμπόριό της από τη συμμετοχή στην ΕΕ, οι βρετανικές εξαγωγές θα υποφέρουν. Αυτό θα οδηγήσει πιθανότατα σε παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας, η οποία θα επηρέαζε αρνητικά τις επενδύσεις».

Η στερλίνα είχε σήμερα τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των σημαντικότερων νομισμάτων, εν μέσω μεγάλων πωλήσεων της, μετά την ένταξη του δημάρχου του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον στο στρατόπεδο του «όχι» εν όψει του δημοψηφίσματος που θα γίνει τον Ιούνιο για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.