Quantcast
Με μεγάλες απώλειες έκλεισαν σήμερα τα κινεζικά χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Με μεγάλες απώλειες έκλεισαν σήμερα τα κινεζικά χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

Μεγάλη πτώση σημείωσαν σήμερα τα κινεζικά χρηματιστήρια, με τις περισσότερες μετοχές να κλείνουν με απώλειες. Ο σύνθετος δείκτης αναφοράς του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης υποχωρούσε περισσότερο από 4,5% στην απογευματινή συνεδρίαση (τοπική ώρα), αλλά περιόρισε στη συνέχεια τις απώλειες για να κλείσει με πτώση 2,31% στις 2.972,58 μονάδες.

μικρότερος δείκτης του Χρηματιστηρίου της Σεντζέν μειώθηκε 4,13% στις 10.164,74 μονάδες. Ο δείκτης ChiNext, που περιλαμβάνει, όπως ο αμερικανικός Nasdaq, ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις, κατρακυλούσε περίπου 6,7% για να κλείσει με απώλειες 5,6%. Σχεδόν 2.500 μετοχές, περίπου το 89% των εισηγμένων στα δύο Χρηματιστήρια, έκλεισαν πτωτικά.

Η ισχυρή επίδοση των τραπεζών, των ασφαλιστικών και των χρηματιστηριακών εταιρειών συνέβαλε στην ήπια ανάκαμψη των αγορών προς το τέλος της συνεδρίασης. Ο συνολικός τζίρος των δύο Χρηματιστηρίων αυξήθηκε κατά 294,7 δισ. γιουάν (45,3 δισ. δολάρια) από τα χθεσινά επίπεδα, στα 800,6 δισ. γιουάν σήμερα, υποδηλώνοντας ότι πολλοί επενδυτές πούλησαν τις μετοχές τους για να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους.

Από έρευνα, που έκανε διαδικτυακά το ειδησεογραφικό portal Sina.com, πάνω από 1.100 άτομα ή το 43,1% των ερωτηθέντων θεωρούσαν ότι η κατοχύρωση κερδών ήταν ο κύριος λόγος για τη σημερινή ελεύθερη πτώση των τιμών. Το 47,3% περίπου των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η χρηματιστηριακή αγορά δεν έχει φθάσει ακόμη στο χαμηλότερο σημείο της. «Η ελαφρά ανάκαμψη προς το τέλος της συνεδρίασης μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση τους κλίματος στην αγορά, αλλά η καθοδική πίεση παραμένει σημαντική», δήλωσε ο Wu Zhen, υψηλόβαθμος αναλυτής της Jintong Securities.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.