Quantcast
ΒofA: Μνημόνιο τέλος υπό... προϋποθέσεις - enikonomia.gr
share

ΒofA: Μνημόνιο τέλος υπό… προϋποθέσεις

δημοσιεύτηκε:

Ανάπτυξη κάτω από το αναμενόμενο, δυσκολίες στις εξαγωγές, πρόβλεψη για το πότε η Ελλάδα θα ακολουθήσει την προληπτική γραμμή στήριξης και τον ρόλο που θα διαδραματίσει το ΔΝΤ, καθώς και νύξεις για τους κινδύνους που θα προκαλέσουν οι πολιτικές αναταράξεις κάνει η Bank of America σε τελευταίο σημείωμά της.

Σύμφωνα με την BofA, η ελληνική οικονομία τα επόμενο δύο χρόνια θα παρουσιάσει ρυθμούς ανάπτυξης μικρότερους από ότι υπολογίζει ο προϋπολογισμός (2,9%). Για το 2015 υπολογίζει την ανάπτυξη να φτάσει στο 1,8% και 2,1% το 2016. Αναφέρει θα υποβοηθηθεί από τη βελτίωση της ιδιωτικής κατανάλωσης, τη σταθεροποίηση του διαθέσιμου εισοδήματος, την ανάκαμψη των επενδύσεων και τη χαλάρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Από την άλλη, όμως, οι εξαγωγές δεν πρόκειται να αυξηθούν, ενώ κλειδί των εξελίξεων θα είναι οι θεσμικές και πολιτικές εξελίξεις εντός του 2015. Άκρως σημαντική είναι και η ανάλυση του κάνει η Bank of America για το πότε η Ελλάδα θα καταφέρει να υπογράψει την προαιρετική γραμμή, κάτι που θα σημάνει και το τέλος της υπάρχουσας δανειακής σύμβασης με την Τρόικα. Αναφέρει πως αυτό μπορεί να γίνει μέσα στο 2015 με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να εφαρμόζει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει προς την Τρόικα.

Πηγή: Bank of America

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.