Quantcast
Μίνι Σύνοδος Γερμανίας - Γαλλίας στο Βερολίνο για την ανάπτυξη - enikonomia.gr
share

Μίνι Σύνοδος Γερμανίας – Γαλλίας στο Βερολίνο για την ανάπτυξη

δημοσιεύτηκε:

Με ζητούμενα την ενίσχυση της ανάπτυξης και των επενδύσεων συναντώνται στο Βερολίνο οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας Γαλλίας και Γερμανίας, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Το «παρών» δίνουν και οι κεντρικοί τραπεζίτες των δύο χωρών.

Η επίσκεψη του γάλλου υπουργού Οικονομικών M. Sapin και του υπουργού Οικονομίας Ε. Macrton στους γερμανούς ομολόγους τους Wolfang Schaeuble και Sigmur Gabriel αντίστοιχα, είναι η δεύτερη σε ενάμιση μήνα.

Στην πρώτη συνάντησή τους στα μέσα Οκτωβρίου οι τέσσερις υπουργοί υποσχέθηκαν ότι στο επόμενο ραντεβού θα παρουσιάσουν «κοινές προτάσεις για τις δυνατότητες επενδύσεων στις δύο χώρες», σημειώνει η Deutsche Welle.

 

Αναγκαιότητα για επενδύσεις

Στο μεταξύ όμως η αναγκαιότητα για επενδύσεις τέθηκε επί τάπητος και από τον νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Juncker, όταν παρουσίασε ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο το μεγαλόπνοο επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 315 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες στις 18 και 19 Δεκεμβρίου, στο επίκεντρο της οποίας θα βρίσκονται οι προτάσεις Juncker, το Παρίσι επιθυμεί να διασφαλίσει ότι το Βερολίνο όχι μόνο συμμερίζεται αλλά και θα συμβάλει στην ενίσχυση των επενδύσεων.

Η σημερινή συνάντηση στη γερμανική πρωτεύουσα αναμένεται να ολοκληρωθεί με θερμές εκδηλώσεις φιλίας μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας, καθώς και μια ανακοίνωση στήριξης του επενδυτικού προγράμματος Γιούνκερ.

Οι τέσσερις υπουργοί μαζί με τους κεντρικούς τραπεζίτες θα δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου στις 17:30 ώρα Ελλάδας μετά το πέρας τον διαβουλεύσεων.

Πηγή: DW

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.