Quantcast
ΠΟΥ: Άνω των 7.500 τα θύματα του Έμπολα - enikonomia.gr
share

ΠΟΥ: Άνω των 7.500 τα θύματα του Έμπολα

δημοσιεύτηκε:

Ο παγκόσμιος απολογισμός των νεκρών από την επιδημία του ιού Έμπολα έφτασε τους 7.588 σε σύνολο 19.497 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Ο ΠΟΥ επεσήμανε στην ανακοίνωσή του ότι ο ιός εξαπλώνεται γρήγορα στη Σιέρα Λεόνε, κυρίως στο βόρειο και το δυτικό τμήμα της χώρας, με 315 επιβεβαιωμένα κρούσματα να έχουν αναφερθεί στη χώρα αυτή μέσα στην εβδομάδα ως την 21η Δεκεμβρίου. Από αυτά τα 115 καταγράφηκαν στην πρωτεύουσα Φρίταουν.

Την ίδια περίοδο στη Γουινέα καταγράφηκαν 156 κρούσματα, «ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει αναφερθεί σε διάστημα μίας εβδομάδας από τη χώρα στη διάρκεια αυτής της επιδημίας», σημείωσε ο ΠΟΥ.

Στη Λιβερία μόλις 21 κρούσματα εντοπίστηκαν την ίδια εβδομάδα.

Στο μεταξύ οι αρχές της Σιέρα Λεόνε ανακοίνωσαν σήμερα ότι τίθεται άμεσα σε εφαρμογή ο περιορισμός των κατοίκων στα σπίτια τους για διάστημα πέντε ημερών σε όλη την επαρχία του Βορρά, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού Έμπολα.

«Ο περιορισμός των πέντε ημερών αφορά το σύνολο της επαρχίας του Βορρά. Έχει στόχο να μας επιτρέψει να έχουμε μια συγκεκριμένη άποψη για την κατάσταση», δήλωσε ο υφυπουργός Ενημέρωσης και Επικοινωνιών της Σιέρα Λεόνε Τέο Νίκολ.

 

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.