Quantcast
Η τιμή του πετρελαίου Brent ξεπέρασε τα 50 δολ. το βαρέλι - enikonomia.gr
share

Η τιμή του πετρελαίου Brent ξεπέρασε τα 50 δολ. το βαρέλι

δημοσιεύτηκε:

Η τιμή του πετρελαίου Brent ξεπέρασε τα 50 δολ το βαρέλι, νωρίς σήμερα το πρωί στις ασιατικές αγορές, για πρώτη φορά μέσα σ’ ένα επτάμηνο, μετά την παρουσίαση των στοιχείων που δείχνουν μείωση των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων.

Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου Brent, υποστηρίχτηκε κι από το θετικό κλίμα στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης αυξήθηκε κατά 31 σεντς στα 50,05 δολ το βαρέλι. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο τιμής από την 4η Νοεμβρίου του 2015. Στην προηγούμενη συνεδρίαση τη τιμή του, είχε αυξηθεί κατά 1,13 δολ το βαρέλι ή 2,3%.

Η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκε κατά 23 σεντς στα 49,79 δολ το βαρέλι. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο τιμής από τις 12 Οκτωβρίου του 2015. Στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε αυξηθεί κατά 94 σεντς.

Οι αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι η τιμή των 50 δολ το βαρέλι, αποτελεί ένα νέο ψυχολογικό όριο, εκτιμώντας ότι η αύξηση των τιμών μπορεί να συνεχιστεί μέχρι και το επίπεδο τιμής των 55 δολ το βαρέλι.

Τα αμερικανικά πετρελαϊκά αποθέματα μειώθηκαν κατά 4,2 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα στα 537,1 εκατ βαρέλι. Είναι η μεγαλύτερη μείωση που κατέγραψαν τις τελευταίες επτά εβδομάδες κυρίως εξαιτίας της μείωσης των εξαγωγών πετρελαίου από τον Καναδά..


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.