Quantcast
Μικτή εικόνα στα κινεζικά χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Μικτή εικόνα στα κινεζικά χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

Μικτή εικόνα εμφάνισαν σήμερα οι κινεζικές μετοχές, καθώς οι επενδυτές ήταν επιφυλακτικοί για τις προοπτικές νομισματικής πολιτικής της χώρας ύστερα από τα σχόλια της επικεφαλής της αμερικανικής Federal Reserve Τζάνετ Γέλεν για τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Ο σύνθετος δείκτης αναφοράς του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης ενισχύθηκε κατά 0,05% στις 2.822,45 μονάδες, ενώ ο μικρότερος δείκτης του Χρηματιστηρίου του Σεντζέν έκλεισε με απώλειες κατά 0,46% στις 9.768,84 μονάδες.

Η συνολική αξία συναλλαγών μειώθηκε στα 333,48 δισεκ. γιουάν (50,68 δισεκ. δολάρια), από τα 378,41 δισεκ. γιουάν στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο δείκτηςChiNext, που περιλαμβάνει, όπως ο αμερικανικός Nasdaq, τις ταχέως αναπτυσσόμενες κινεζικές επιχειρήσεις, υποχώρησε κατά 0,55% κλείνοντας στις 2.058,52 μονάδες.

Η Γέλεν δήλωσε την Παρασκευή ότι μια αύξηση των επιτοκίων τους επόμενους μήνες πιθανόν θα είναι κατάλληλη εάν βελτιωθούν τα οικονομικά στοιχεία. Τα σχόλιά της ενίσχυσαν το αμερικανικό δολάριο έναντι άλλων βασικών νομισμάτων.

Η κεντρική ισοτιμία του κινεζικού νομίσματος, του ρενμίνμπι ή γιουάν, υποχώρησε κατά 294 μονάδες βάσης στο 6,5784 έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Φεβρουάριο του 2011, σύμφωνα με το Σύστημα Διαπραγμάτευσης Συναλλάγματος της Κίνας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.