Quantcast
Κινεζικό ομόλογο διαπραγματεύεται από σήμερα στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου - enikonomia.gr
share

Κινεζικό ομόλογο διαπραγματεύεται από σήμερα στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

δημοσιεύτηκε:

Για διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου εισήχθη σήμερα ομόλογο του κινεζικού δημοσίου, ύψους 3 δις γιουάν (457 εκατ. δολαρίων), ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας.

Το κρατικό ομόλογο, που έχει νόμισμα αναφοράς το γιουάν, εκδόθηκε στο Λονδίνο στα τέλη του περασμένου μήνα και ήταν το πρώτο του τύπου αυτού που εκδόθηκε εκτός της Κίνας. Η διάρκειά του είναι τριετής και το επιτόκιό του (κουπόνι) ανέρχεται σε 3,28%.

Η επιτυχής έκδοση του ομολόγου έδειξε ότι οι διεθνείς επενδυτές εμπιστεύονται την κινεζική οικονομία και ενίσχυσε την ανάπτυξη της αγοράς του γιουάν εκτός της Κίνας, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Σι Γιαομπίν.

Η Κίνα και η Βρετανία έχουν στενότερη οικονομική συνεργασία τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα αναφορικά με την προώθηση της παγκόσμιας χρήσης του γιουάν. Η Βρετανία ήταν η πρώτη δυτική χώρα που εξέδωσε κρατικά ομόλογα με νόμισμα αναφοράς το γιουάν και η πρώτη μεγάλη αναπτυγμένη χώρα που περιέλαβε το γιουάν στα συναλλαγματικά της αποθέματα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.