Quantcast
Απώλειες στις διεθνείς αγορές, υποχωρούν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων - enikonomia.gr
share

Απώλειες στις διεθνείς αγορές, υποχωρούν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων

δημοσιεύτηκε:

Απώλειες κατέγραφαν σήμερα οι τιμές των μετοχών και των εμπορευμάτων με τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων στη Γερμανία, την Ιαπωνία και τη Βρετανία να υποχωρούν σε νέα χαμηλά επίπεδα εν μέσω μιας σειράς πολιτικών και οικονομικών αβεβαιοτήτων, ανέφερε η Wall Street Journal.

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 υποχώρησε νωρίτερα κατά 1,8%, ύστερα από τις ήπιες απώλειες στην Ασία, ενώ πτωτικά κινήθηκαν οι τράπεζες και οι μετοχές ενέργειας.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων στην Ιαπωνία, τη Γερμανία και τη Βρετανία υποχώρησαν σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα, λόγω των αγορών τίτλων από κεντρικές τράπεζες και την αποστροφή ρίσκου που προκάλεσε η αβεβαιότητα για την αμερικανική οικονομία.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου υποχώρησε έως το 0,023%, μετά το ιστορικό χαμηλό του 0,025% που σημείωσε χθες.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενδεχομένως επιτάχυνε τις αγορές τίτλων ενόψει του καλοκαιριού, είπαν οι αναλυτές, συμβάλλοντας στην υποχώρηση των αποδόσεων στην ευρωζώνη.

Η απόδοση του 10ετούς ιαπωνικού ομολόγου υποχώρησε σε νέο ιστορικό χαμηλό, στο -0,125%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Tradeweb. Η απόδοση του 10ετούς βρετανικού ομολόγου διαμορφώθηκε στο 1,215%, επίσης ιστορικά χαμηλό επίπεδο. Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου διαμορφώθηκε στο 1,652%, κοντά στα χαμηλά επίπεδα του Φεβρουαρίου.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχώρησε νωρίτερα κατά 0,1% έναντι του δολαρίου στα 1,1296 δολάρια, ενώ το δολάριο σημείωσε πτώση 0,3% έναντι του γεν στα 106,7580 γεν.

Στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, οι τράπεζες ηγούντο της πτωτικής τάσης, καθώς ο κλάδος κατέγραψε νωρίτερα απώλειες 2,5%. Πτώση σημείωναν και οι εταιρίες ενέργειας καθώς η πρόσφατη ανατίμηση του δολαρίου ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που τιμολογούνται σε δολάριο. Το πετρέλαιο μπρεντ υποχώρησε κατά 0,9% στα 51,46 δολάρια το βαρέλι.

Στην Ασία, οι μετοχές στην Ιαπωνία υποχώρησαν κατά 0,4%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν πτώση κατά 1,2%. Οι χρηματιστηριακές αγορές στην ηπειρωτική Κίνα ήταν κλειστές λόγω αργίας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.