Quantcast
Με μικρή πτώση έκλεισαν οι κινεζικές μετοχές - enikonomia.gr
share

Με μικρή πτώση έκλεισαν οι κινεζικές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Μικρές απώλειες κατέγραψαν σήμερα οι κινεζικές μετοχές, ύστερα από μια συνεδρίαση με έντονες διακυμάνσεις, καθώς οι μετοχές των εταιριών κατασκευής μπαταριών λιθίου, σπάνιων γαιών και αλκοολούχων ποτών κινήθηκαν πτωτικά παρά το ράλι των τραπεζών και των χρηματιστηριακών εταιριών.

Ο σύνθετος δείκτης αναφοράς του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης υποχώρησε κατά 0,35% στις 2.878,56 μονάδες. Ο μικρότερος δείκτης του Χρηματιστηρίου του Σεντζέν έκλεισε με απώλειες κατά 0,88% στις 10.131,86 μονάδες.

Η συνολική αξία συναλλαγών αυξήθηκε στα 592,8 δισεκ. γιουάν (90,29 δισεκ. δολάρια), από τα 500 δισεκ. γιουάν στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο δείκτης ChiNext, που περιλαμβάνει, όπως ο αμερικανικός Nasdaq, τις ταχέως αναπτυσσόμενες κινεζικές επιχειρήσεις, σημείωσε πτώση κατά 1,30% κλείνοντας στις 2.092,00 μονάδες.

Χάρη στις ισχυρές επιδόσεις των μετοχών των χρηματιστηριακών εταιριών, ο δείκτης της Σανγκάης ανήλθε πρόσκαιρα πάνω από τις 2.900 μονάδες λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, αλλά στη συνέχεια υποχώρησε σταδιακά. Αργότερα, κατάφερε να επιστρέψει σε θετικό έδαφος, πριν χάσει και πάλι τη δυναμική του και ολοκληρώσει τη συνεδρίαση με απώλειες.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.