Quantcast
Νέα υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου μπρεντ - enikonomia.gr
share

Νέα υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου μπρεντ

δημοσιεύτηκε:

Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ για παραδόσεις Φεβρουαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 1% ή 49 σεντς, και διαμορφώνεται στα 46,10 δολάρια το βαρέλι.

Τα περισσότερα εκ των εμπορευμάτων υπέστησαν πιέσεις μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία αναθεωρεί επί τα χείρω τις έως τώρα προβλέψεις της για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.

«Υπάρχει σαφέστατα μια επιδείνωση του κλίματος έναντι των βιομηχανικών αγαθών και εκτιμώ ότι αυτή η επιδείνωση επηρεάζει σήμερα και το πετρέλαιο», αναφέρει μιλώντας στο Ρόιτερς ο Μάικλ ΜακΚάρθι, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της CMC Markets in στο Σίδνεϊ.

Εν τω μεταξύ υποχώρηση καταγράφει και η τιμή του αμερικανικού αργού που υποχωρεί κατά 55 σεντς στα 45,34 δολάρια το βαρέλι.

Την ίδια ώρα, η τιμή του χαλκού υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πεντέμισι ετών ενώ και ο χρυσός εμφανίζοταν να δίνει μάχη για να διατηρηθεί στα επίπεδά του, που είναι τα υψηλότερα των τελευταίων 12 εβδομάδων.

«Είναι ασυνήθιστο να παρατηρείς τα αποκαλούμενα ‘επενδυτικά καταφύγια’ να υποχωρούν από κοινού με τα βιομηχανικά αγαθά» τονίζει ο ΜακΚάρθι.

Αναλυτές της τράπεζας Nomura εκτιμούν ότι η τιμή του «μαύρου χρυσού» θα σταθεροποιηθεί περίπου στα 45 δολάρια το βαρέλι κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους. «Η τελευταία μας εκτίμηση για το πετρέλαιο μπρεντ είναι ότι η τιμή του θα διατηρηθεί στα επίπεδα των 45 δολαρίων το βαρέλι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της τράπεζας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.