Quantcast
Υποχωρούν οι τιμές του αργού καθώς οι επενδυτές αναμένουν διευκρινίσεις για τη συμφωνία του ΟΠΕΚ - enikonomia.gr
share

Υποχωρούν οι τιμές του αργού καθώς οι επενδυτές αναμένουν διευκρινίσεις για τη συμφωνία του ΟΠΕΚ

δημοσιεύτηκε:

Απώλειες κατέγραψαν νωρίτερα σήμερα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο καθώς η αγορά εμφανίζεται επιφυλακτική για το κατά πόσο ο ΟΠΕΚ θα εφαρμόσει το σχέδιο που προβλέπει μείωση της παραγωγής μία ημέρα αφού ο Οργανισμός συμφώνησε να την περιορίσει.

Οι τιμές αρχικά επέκτειναν την άνοδο της προηγούμενης συνεδρίασης, ύστερα από την απόφαση του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) να μειώσει τη συνολική παραγωγή κατά 700.000-800.000 βαρέλια την ημέρα ή περίπου στα 32,5-33 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Ωστόσο, οι τιμές του μπρεντ και του αμερικανικού αργού υποχώρησαν από τα υψηλότερα επίπεδα των δύο τελευταίων και πλέον εβδομάδων καθώς η αγορά άρχισε να επικεντρώνεται στην απουσία συγκεκριμένων στοιχείων για τη συμφωνία.

Ο ΟΠΕΚ είπε ότι η μείωση της παραγωγής κάθε μέλους θα αποφασιστεί στην επόμενη επίσημη συνεδρίασή του τον Νοέμβριο, ενώ θα υπάρξει πρόσκληση και προς άλλους παραγωγούς, όπως η Ρωσία, να υιοθετήσουν την συμφωνία.

Η Goldman Sachs ανέφερε ότι η συμφωνία θα αυξήσει τις τιμές του πετρελαίου κατά 7-10 δολάρια το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα είναι επιφυλακτική για την εφαρμογή των προτεινόμενων ορίων.

Στις 09:46 ώρα Ελλάδας, το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσε πτώση 17 σεντς στα 48,52 δολάρια το βαρέλι, έχοντας νωρίτερα ανέλθει στα 49,09 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδό του από τις 9 Σεπτεμβρίου. Το αμερικανικό αργό υποχώρησε νωρίτερα κατά 4 σεντς στα 47,01 δολάρια το βαρέλι, αφού ανήλθε στα 47,47 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τις 8 Σεπτεμβρίου.

«Υπάρχει έλλειψη σαφήνειας και λεπτομερειών και γι’ αυτό οι επενδυτές ρευστοποιούν τα κέρδη τους», ανέφερε αναλυτής της Energy Aspects στη Σιγκαπούρη.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.