Quantcast
«Βουλιάζει» η στερλίνα- Σε χαμηλό τριακονταετίας - enikonomia.gr
share

«Βουλιάζει» η στερλίνα- Σε χαμηλό τριακονταετίας

δημοσιεύτηκε:

Κάτω από το 1,27 δολάριο υποχώρησε η στερλίνα σήμερα, για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 1985, με τους φόβους για ένα «σκληρό» Brexit να την οδηγούν σε χαμηλό πενταετίας έναντι του γενικότερα ενισχυμένου ευρώ.

Η στερλίνα έχει πληγεί από τις ανησυχίες ότι στο διαζύγιό της από την ΕΕ η Βρετανία θα θέσει ως προτεραιότητά της τον περιορισμό της μετανάστευσης έναντι της προώθησης του εμπορίου, δημιουργώντας έτσι προβλήματα στις αγορές εργασίας, πλήττοντας τις ξένες επενδύσεις και οδηγώντας τις τράπεζες και άλλες πολυεθνικές εταιρίες σε περικοπές.

Η στερλίνα υποχώρησε νωρίτερα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 31 ετών, στο 1,2686 δολάριο πριν ανακάμψει στο 1,2720. Έναντι του ευρώ υποχώρησε έως 0,4% στις 88,31 πένες.

«Η στερλίνα τελικά και με καθυστέρηση αντέδρασε στην έντονη και παρατεταμένη αβεβαιότητα του Brexit, παρά την ανθεκτική βρετανική οικονομία και τις προοπτικές για σημαντικά δημοσιονομικά μέτρα στη Βρετανία», σχολίασε ο Γκρεγκ Γκιμπς, επικεφαλής της ανεξάρτητης εταιρίας ερευνών Amplifying Global FX Capital.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.