Quantcast
Λαζαρίδης: Δεν θα μειωθεί το ωράριο συνεδρίασης του Χ.Α. - enikonomia.gr
share

Λαζαρίδης: Δεν θα μειωθεί το ωράριο συνεδρίασης του Χ.Α.

δημοσιεύτηκε:

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μειωθεί το ωράριο συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, σε μια εποχή που η πιο μικρή μέχρι την πιο μεγάλη επιχείρηση στην Ελλάδα για να επιβιώσουν προσπαθούν να διευρύνουν το ωράριό τους και να αυξήσουν τους τζίρους τους για να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών τους».

Αυτό δήλωσε στην Καθημερινή ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Χρηματιστηρίων Σωκράτης Λαζαρίδης αναφορικά με ένα πρόσφατο ερωτηματολόγιο που κλήθηκαν να απαντήσουν οι 31 ιδιωτικές χρηματιστηριακές για το εάν συμφωνούν να μειωθεί το ωράριο συνεδρίασης (10.30 π.μ. – 5.17 μ.μ.), που ισχύει σήμερα και να ξεκινά αργότερα η συνεδρίαση ίσως κατά 60 λεπτά, δηλαδή στις 11.30 π.μ.

Οπως τονίζει ο κ. Λαζαρίδης: «είμαστε σε μια περίοδο που όλοι οι τζίροι είναι πεσμένοι στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Εμείς στην Ελλάδα για να διατηρήσουμε την επαφή μας με τα ξένα χαρτοφυλάκια αλλά και να ενισχύσουμε και τους εγχώριους επενδυτές, θα πρέπει να λειτουργούμε όσο το δυνατόν περισσότερο».

Υπενθυμίζουμε ότι και το 2010 είχε τεθεί θέμα μείωσης του ωραρίου συνεδρίασης λόγω της αναιμικής εικόνας των συναλλαγών. Ωστόσο, έπειτα από έρευνα που είχε διεξάγει το Χρηματιστήριο για τις επιπτώσεις που θα είχε η αγορά μετοχών, είχε αποδειχθεί ότι η Αθήνα δεν θα έπρεπε να κλείνει νωρίτερα από τις 5.00 το απόγευμα, αφού στόχος είναι να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στα κλεισίματα (18.30) των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων αλλά και να προλαβαίνει το άνοιγμα (16.30) της Wall Street.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.