Quantcast
Σε τροχιά ιστορικού υψηλού η βρετανική κεφαλαιαγορά - enikonomia.gr
share

Σε τροχιά ιστορικού υψηλού η βρετανική κεφαλαιαγορά

δημοσιεύτηκε:

Κοντά στα ιστορικά υψηλά τους επίπεδα κινούνταν σήμερα οι βασικοί βρετανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες καθώς η στερλίνα δεχόταν και πάλι πιέσεις στις αγορές συναλλάγματος.

Ο δείκτης των blue-chip FTSE 100 ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 0,1% στις 7.107,76 μονάδες, κοντά στο ιστορικό υψηλό των 7.122,74 μονάδων που κατέγραψε ενδοσυνεδριακά τον Απρίλιο του 2015.

Ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωσε νωρίτερα άνοδο κατά 0,3% στις 18.024,73 μονάδες, κοντά στο ιστορικό υψηλό των 18.607,13 μονάδων που σημείωσε ενδοσυνεδριακά νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η υποχώρηση της στερλίνας έδωσε ώθηση σε πολλές από τις εταιρίες του δείκτη FTSE 100 με διεθνή προσανατολισμό, οι οποίες αντλούν τα περισσότερα έσοδά τους σε αμερικανικά δολάρια και κατά συνέπεια επωφελούνται από τη μετατροπή τους σε λίρες.

Οι εταιρίες του δείκτη FTSE 250 είναι πιο εκτεθειμένες στην εγχώρια οικονομία, αλλά ο δείκτης αυτός ευνοήθηκε εν μέρει από τα πρόσφατα θετικά στοιχεία που οδήγησαν πολλούς στο να αναθεωρήσουν τις προβλέψεις του ότι η βρετανική οικονομία ίσως υποχωρήσει σε ύφεση φέτος. Κάποιοι αναλυτές αναμένουν επίσης ότι η υποχώρηση της στερλίνας θα καταστήσει τις βρετανικές εταιρίες μεσαίας κεφαλαιοποίησης φθηνότερες και πιο ελκυστικές σε δυνητικούς αγοραστές από το εξωτερικό.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.