Quantcast
Όλο και λιγότερες εταιρείες επιλέγουν την είσοδό τους στις χρηματιστηριακές αγορές - enikonomia.gr
share

Όλο και λιγότερες εταιρείες επιλέγουν την είσοδό τους στις χρηματιστηριακές αγορές

δημοσιεύτηκε:

Η αύξηση της πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας ανά τον κόσμο έχει περιορίσει σημαντικά τον αριθμό των εταιρειών που επιλέγουν την είσοδό τους στο χρηματιστήριο. Αυτό αποδεικνύει η τριμηνιαία έκθεση της Ernst & Youn, «Global IPO Trends: 2016 3Q». Το 2016 προβλέπεται πως θα κλείσει ως μία … χαμηλών πτήσεων χρονιά για τις αρχικές δημόσιες προσφορές (IPO) στα διεθνή χρηματιστήρια.

Είναι ενδεικτικό πως τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από τις IPO σε παγκόσμιο επίπεδο ανήλθαν στα 79,4 δισ. δολάρια για την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2016, καταγράφοντας πτώση 39% σε σχέση με τη συγκρίσιμη περίοδο του 2015, την ώρα που ο αριθμός των συμφωνιών μειώθηκε κατά 23% και ανήλθε στις 704.

Σημαντική είναι η διαφορά και σε επίπεδο τριμήνου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ernst & Young, τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από IPO κατά το τρίτο οικονομικό τρίμηνο του έτους ανήλθαν στα 35,4 δισκεαοτμμύρια δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 16%. Ωστόσο, ο αριθμός των συμφωνιών κατέγραψε υποχώρηση 4% και ανήλθε στις 252.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.