Quantcast
Με υψηλό τεσσάρων εβδομάδων «φλερτάρει» η στερλίνα - enikonomia.gr
share

Με υψηλό τεσσάρων εβδομάδων «φλερτάρει» η στερλίνα

δημοσιεύτηκε:

Κοντά σε υψηλό τεσσάρων εβδομάδων κινείτο σήμερα η στερλίνα και αναμένεται να έχει την καλύτερη εβδομάδα της από τον Μάρτιο, έχοντας καταγράψει άλμα μετά τη χθεσινή απόφαση του Ανώτερου Δικαστηρίου της Βρετανίας που τάχθηκε κατά των σχεδίων των κυβέρνησης να προχωρήσει με την έξοδο της χώρας από την ΕΕ χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου.

Η λίρα έχει ανακάμψει κατά 2,5% έναντι του δολαρίου αυτή την εβδομάδα, με τη χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου να προστίθεται στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις που θεωρούνται θετικές από τους επενδυτές οι οποίοι ανησυχούν για τον οικονομικό αντίκτυπο του Brexit.

Χθες η λίρα ανήλθε σε υψηλό τεσσάρων εβδομάδων κοντά στο 1,25 δολάριο μετά την απόφαση του δικαστηρίου ότι η κυβέρνηση χρειάζεται την έγκριση του κοινοβουλίου για να ενεργοποιήσει το Άρθρο 50, που επίσημα ξεκινά τη διαδικασία διαζυγίου με την ΕΕ. Σήμερα παρέμενε κοντά στα υψηλά αυτά επίπεδα στο 1,2480 δολάριο.

Οι επενδυτές ελπίζουν ότι η Βρετανία ίσως θα μπορέσει να αποφύγει ένα «σκληρό Brexit» εκτιμώντας ότι οι βουλευτές –η πλειονότητα των οποίων τάχθηκε υπέρ της παραμονής στην ΕΕ στο δημοψήφισμα του Ιουνίου– τώρα θα αναθαρρήσουν και θα πιέσουν προκειμένου η Βρετανία να διατηρήσει την πρόσβασή της στην ενιαία αγορά της Ευρώπης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.