Quantcast
Ευρωζώνη: Ανακόπηκε η ανοδική πορεία των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων - enikonomia.gr
share

Ευρωζώνη: Ανακόπηκε η ανοδική πορεία των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων

δημοσιεύτηκε:

Η ανοδική πορεία των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων, μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ανακόπηκε σήμερα, καθώς σταμάτησε το ράλι του δολαρίου, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου μειώθηκε κατά 6 μονάδες βάσης στο 2,21%, από τα χθεσινά υψηλά επίπεδα έτους. Η αύξηση της απόδοσής τους κατά 41 μονάδες βάσης (0,41 της ποσοστιαίας μονάδας) τις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις ήταν η μεγαλύτερη της τελευταίας 7ετίας και πλέον.

Η απόδοση των 10ετών ιταλικών τίτλων υποχώρησε 11 μονάδες βάσης στο 1,97% και ήταν η μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη, μετά την άνοδό της επί πέντε συνεχόμενες συνεδριάσεις, ενώ των αντίστοιχων ισπανικών τίτλων μειώθηκε στο 1,41% από 1,66% που είχε φθάσει τη Δευτέρα. Στα 10ετή γερμανικά ομόλογα σημειώθηκε μείωση της απόδοσης κατά 2 μονάδες βάσης στο 0,30%, καθώς τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το ΑΕΠ της χώρας έδειξαν ότι ο ρυθμός ανάπτυξής της στο τρίτο τρίμηνο (0,2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο) ήταν ο ασθενέστερος εδώ και ένα έτος. Η απόδοση των 10ετών ιαπωνικών ομολόγων αυξήθηκε στο μηδέν, ενώ κινούνταν σε αρνητικό έδαφος επί σχεδόν οκτώ εβδομάδες, καθώς ήταν μειωμένη η ζήτηση στη σημερινή έκδοση 5ετών τίτλων από τη χώρα.

Η νίκη του Τραμπ, ο οποίος είχε υποσχεθεί μείωση των φόρων, δαπάνες μεγαλύτερες των 50 δισ. δολαρίων για υποδομές και περιορισμό των εισαγωγών, προκάλεσε πωλήσεις – ρεκόρ των ομολόγων παγκοσμίως, καθώς οι χρηματιστές εκτίμησαν τις συνέπειες για τον πληθωρισμό και τα επιτόκια. Ορισμένοι, περιλαμβανομένου του Φορντ Ο’ Νηλ της Fidelity Investments, έχουν εκφράσει ήδη τις επιφυλάξεις τους αν οι προτάσεις του Τραμπ θα στηριχθούν πλήρως από το Κογκρέσο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.