Quantcast
Πώς σχεδιάζει η Ρωσία να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου - enikonomia.gr
share

Πώς σχεδιάζει η Ρωσία να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Η Ρωσία σχεδιάζει να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου της από τα επίπεδα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της συμφωνίας με τον ΟΠΕΚ για τη σταθεροποίηση της παγκόσμιας αγοράς αργού, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ.

Χθες, ο Νόβακ δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά έως 300.000 βαρέλια την ημέρα το πρώτο εξάμηνο του 2017 στο πλαίσιο της συμφωνίας της με τον ΟΠΕΚ.

«Θα είναι μια ισότιμη προσέγγιση, μια ίση μείωση από όλες τις (ρωσικές) εταιρίες, αλλά θα εξετάσουμε επιπροσθέτως (τις λεπτομέρειες)…. Γενικά υπάρχει μια κατανόηση ότι αυτή (η μείωση) θα πρέπει να είναι ίση σε ό,τι αφορά το ποσοστό της για όλους», δήλωσε ο Νόβακ. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας κατέγραψε τον Οκτώβριο νέο υψηλό ρεκόρ στη μετασοβιετική εποχή και αυξήθηκε κατά 0,1% από τον Σεπτέμβριο στα 11,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Νωρίτερα, η τιμή του πετρελαίου μπρεντ ανήλθε σε υψηλό έξι εβδομάδων στα 52,73 δολάρια το βαρέλι, με το αμερικανικό αργό να επεκτείνει τα χθεσινά του κέρδη και να φθάνει στα 50,00 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.