Quantcast
Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αγνόησαν την πτώση των μετοχών των ιταλικών τραπεζών, σημειώνοντας άνοδο μεγαλύτερη από 1%, με τη βοήθεια των μετοχών του κλάδου υγείας και των μεταλλευτικών εταιρειών.

Το ευρώ περιόρισε κατά πολύ τις απώλειες που σημείωνε μετά τις πρώτες ειδήσεις για το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος και η ισοτιμία του διαμορφώνεται στα 1,0638 δολάρια από 1,0505 που είχε φθάσει νωρίτερα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 1,2%, ανακάμπτοντας γρήγορα μετά τη μικρή υποχώρησή του κατά το άνοιγμα της αγοράς. Ο δείκτης των μεταλλευτικών εταιρειών αυξάνεται 2,3%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των κλαδικών δεικτών, εν μέσω ανόδου της τιμής του χαλκού, ενώ οι μετοχές του κλάδου υγείας αυξήθηκαν 1,4%.

Οι μετοχές των ιταλικών τραπεζών υποχώρησαν 4,2%, με τις απώλειές τους από την αρχή του έτους να φθάνουν στο 50%. Η μετοχή της τρίτης μεγαλύτερης ιταλικής τράπεζας, της Monte dei Paschi di Siena, μειώθηκε έως και 7%, ενώ της Unicredit υποχώρησε 4,8%.

Το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος προκάλεσε αμφιβολίες για τον αν η Monte dei Paschi θα προχωρήσει σε μια ζωτικής σημασίας άντληση κεφαλαίων. Η Morgan Stanley ανέφερε σε σημερινό σημείωμά της ότι η κρατική βοήθεια φαίνεται όλο πιθανότερη για την ιταλική τράπεζα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.