Quantcast
Πλήττονται λόγω Τραμπ και οι ευρωπαϊκές μετοχές - enikonomia.gr
share

Πλήττονται λόγω Τραμπ και οι ευρωπαϊκές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, λόγω της υποχώρησης των τραπεζών και της προειδοποίησης της Essentra για την κερδοφορία της.

Στις 10:19 ώρα Ελλάδας, ο δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,7%, επεκτείνοντας τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές αντέδρασαν στη ρητορική προστατευτισμού του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά την ορκωμοσία του την Παρασκευή.

Η μετοχή της βρετανικής εταιρίας προϊόντων διήθησης Essentra σημείωσε πτώση 12% αφού προειδοποίησε ότι τα ετήσια προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη της θα διαμορφωθούν κοντά στις κατώτερες προβλέψεις της ή θα είναι και ακόμα χαμηλότερα από αυτές.

Η μετοχή της ασφαλιστικής Generali σημείωσε άνοδο 4,6%. Η ιταλική εφημερίδα La Stampa ανέφερε το Σάββατο ότι η Intesa Sanpaolo θα μπορούσε να αποκτήσει ποσοστό στην Generali, ενδεχομένως σε συνεργασία με τη γερμανική ασφαλιστική Allianz, η οποία αναζητά στόχους εξαγοράς.

Η Allianz σημείωσε νωρίτερα πτώση 1,5%, ενώ η Intesa Sanpaolo υποχώρησε κατά 2,3%, παρασύροντας τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο σε απώλειες 2,3%.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.