Quantcast
Οι τράπεζες «ανεβάζουν» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Οι τράπεζες «ανεβάζουν» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

Άνοδο κατέγραψαν στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τις θετικές ανακοινώσεις εταιριών όπως η Logitech και η ισπανική Banco Santander να προσφέρουν στήριξη στην ευρύτερη χρηματιστηριακή αγορά.

Ο δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα άνοδο 1% και αναμένεται να καταγράψει την καλύτερη ημερήσια επίδοση των τελευταίων έξι εβδομάδων.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες σημείωσαν άνοδο 1,8%, χάρη στην ενίσχυση της Banco Santander, η οποία ανακοίνωσε αύξηση 4% των καθαρών κερδών για το 2016 καθώς τα βελτιωμένα αποτελέσματα στη Βραζιλία βοήθησαν να αντισταθμιστούν οι αδύναμες επιδόσεις στη Βρετανία. Η μετοχή της σημείωσε άνοδο 4,4% στα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2015. Ο ισπανικός δείκτης IBEX ενισχύθηκε 1,7%.

Η μετοχή της Logitech, που κατασκευάζει περιφερειακά υπολογιστών, ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδό της από τα τέλη του 2008, καταγράφοντας νωρίτερα άλμα σχεδόν 16% μετά την ανακοίνωση αύξησης των τριμηνιαίων κερδών και την ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της. Παράλληλα, ανακοίνωσε υψηλότερη της αναμενόμενης αύξηση κατά 13% στις τριμηνιαίες πωλήσεις, η υψηλότερη στην 35ετή ιστορία της εταιρίας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.