Quantcast
Ποιες εταιρείες ανεβάζουν τις ευρωπαϊκές αγορές - enikonomia.gr
share

Ποιες εταιρείες ανεβάζουν τις ευρωπαϊκές αγορές

δημοσιεύτηκε:

Με κέρδη ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τα οικονομικά αποτελέσματα να αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για τις επιδόσεις κάποιων εταιριών, ενώ οι εταιρίες πρώτων υλών σημείωναν σημαντική άνοδο αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να δαπανήσει 1 τρισεκ. δολάρια σε υποδομές κατά την πρώτη του ομιλία ενώπιον του Κογκρέσου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα άνοδο κατά 0,7%, με τον γερμανικό DAX και τον γαλλικό CAC 40 να υπεραποδίδουν έναντι άλλων χρηματιστηριακών αγορών σημειώνοντας άνοδο κατά 1%. Ο ευρωπαϊκός δείκτης των εταιριών πρώτων υλών ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 1,4%.

Στην ομιλία του, ο Τραμπ δήλωσε ότι θέλει να τονώσει την αμερικανική οικονομία με ελάφρυνση των φόρων, μια αναδιάρθρωση του προγράμματος κοινωνικής πρόνοιας – το Affordable Care Act που είναι γνωστό ως Obamacare – και μια ενίσχυση τόνωση των υποδομών.

Η Banco Sabadell, η πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, σημείωσε άνοδο 3,4% αφού ανακοίνωσε ότι πούλησει τη μονάδα λιανικής τραπεζικής στη Φλόριντα των ΗΠΑ στην Iberiabank έναντι 1 δισεκ. δολαρίων.

Η ιταλική εταιρία ενδυμάτων Moncler σημείωσε άνοδο 4,4% αφού κατέγραψε αύξηση 18% στις πωλήσεις του 2016 χάρη στην Κορέα, την Κίνα και τις ΗΠΑ. Η ολλανδική εταιρία σούπερ μάρκετ Ahold Delhaize ενισχύθηκε κατά 3,8% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων.

Στον αντίποδα, η γερμανική εταιρία πλαστικών Covestro σημείωσε πτώση 7,8% και αναμένεται να καταγράψει τη χειρότερη ημερήσια επίδοσή της αφού ο φαρμακευτικός κολοσσός Bayer ανακοίνωσε ότι μείωσε τη συμμετοχή του στην εταιρία από το 64,2% στο 53,3%.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.