Quantcast
Υψηλό πέντε εβδομάδων σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου - enikonomia.gr
share

Υψηλό πέντε εβδομάδων σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Στο υψηλότερο επίπεδο τιμών των τελευταίων πέντε εβδομάδων καταγράφονται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές, ωθούμενες από το κλίμα αβεβαιότητας για τις εξελίξεις μετά το αμερικανικό πυραυλικό πλήγμα κατά της Συρίας, αλλά και τη διακοπή λειτουργίας του μεγαλύτερου πετρελαϊκού πεδίου γεωτρήσεων στη Λιβύη.

Η άνοδος των τιμών ενισχύεται επίσης, από τις εκτιμήσεις για αυξημένη ζήτηση καυσίμων στις ΗΠΑ, με αφορμή τον ανοιξιάτικο καιρό, αλλά και το καλοκαίρι.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης, τύπου Brent, αυξήθηκαν στα 56,16 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση τιμής από την 7η Μαρτίου, για να μειωθούν αργότερα στα 56,07 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 6 σεντς ή 0,1% στα 53,14 δολάρια το βαρέλι, έχοντας προηγουμένως καταγράψει υψηλό πέντε εβδομάδων στα 53,23 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent αυξάνονται για έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση, ενώ οι τιμές του αμερικανικού αργού αυξάνονται για έξι συνεχόμενες ημέρες.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.