Quantcast
Νέα υψηλά ρεκόρ για τα διεθνή χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Νέα υψηλά ρεκόρ για τα διεθνή χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

Τα διεθνή χρηματιστήρια συνέχισαν και σήμερα να κάνουν νέα υψηλά ρεκόρ, καθώς οι ανακοινώσεις της Τράπεζας της Ιαπωνίας οδήγησαν τις ασιατικές μετοχές σε υψηλό σχεδόν δεκαετίας και στην Ευρώπη οι επενδυτές στοιχημάτιζαν σε μία σταδιακή αύξηση της εμπιστοσύνης της ΕΚΤ στην πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης.

Το ευρώ κινείται κοντά στα υψηλά 14 μηνών (στα 1,15 δολάρια) και ο παγκόσμιος δείκτης MSCI (που περιλαμβάνει μετοχές από 47 χώρες) κινείται ανοδικά για δέκατη συνεχόμενη συνεδρίαση. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από τον Φεβρουάριο του 2015 και δεν δείχνει σημάδια κόπωσης, παρά το γεγονός ότι οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν πάλι σήμερα. Οι μετοχές στην Ευρώπη αυξάνονταν αρχικά 0,4%, ενώ πριν λίγο η άνοδος του πανευρωπαϊκού δείκτη Stoxx 600 περιορίσθηκε στο 0,1%.

Η σημερινή συνεδρίαση εστιάζεται ξεκάθαρα στην απόφαση της ιαπωνικής κεντρικής τράπεζας να αναβάλει και πάλι τον φιλόδοξο στόχο της για τον πληθωρισμό και στο αν ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, θα δώσει το απόγευμα (μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της) κάποια ένδειξη ότι σχεδιάζει να μειώσει το μηνιαίο πρόγραμμα αγορών ομολόγων ύψους 60 δισ. ευρώ.

«Θα προσπαθήσουν να μην αναστατώσουν τις αγορές», δήλωσε στέλεχος της JP Morgan Asset Management, προσθέτοντας: «Νομίζω ότι η πραγματική αντίδραση θα είναι στη συνεδρίαση (της ΕΚΤ) του Σεπτεμβρίου. Τότε μάλλον θα έχουμε κάποια δόση νέων για τη σταδιακή μείωση του προγράμματος αγορών ομολόγων».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.