Quantcast
Κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές - enikonomia.gr
share

Κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Άνοδο κατέγραφαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, βρίσκοντας στήριξη στις τιμές του αργού και τα θετικά αποτελέσματα ενεργειακών εταιριών και αυτοκινητοβιομηχανιών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα άνοδο κατά 0,6%, συμβαδίζοντας με τις μετοχές και τα blue-chips της ευρωζώνης, ενώ οι μετοχές πετρελαίου και αερίου ενισχύθηκαν κατά 0,7% και οι αυτοκινητοβιομηχανίες κατά 1%.

Η εταιρία παροχής υπηρεσιών στον πετρελαϊκό τομέα Petrofac κατέγραψε νωρίτερα άνοδο κατά 3,6% αφού εξασφάλισε νέα συμβόλαια στο Ιράκ ύψους 100 εκατ. δολαρίων. Ο όμιλος PSA, που κατασκευάζει τα αυτοκίνητα Peugeot, κατέγραψε άλμα 6% αφού η εταιρία ανακοίνωσε κέρδη που ανήλθαν σε νέο υψηλό ρεκόρ, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών με αύξηση των πωλήσεων το πρώτο εξάμηνο.

Η εταιρία ολοκληρωμένων κυκλωμάτων ASM International σημείωσε νωρίτερα πτώση κατά 7,8% και αναμένεται να καταγράψει τη χειρότερη ημερήσια επίδοση των τελευταίων τεσσάρων ετών καθώς οι προβλέψεις της για τις παραγγελίες του τρίτου τριμήνου απογοήτευσαν τους αναλυτές.

Η μετοχή της UniCredit ασκούσε πιέσεις στον τραπεζικό δείκτη που κατέγραψε νωρίτερα πτώση κατά 0,1%. Η μετοχή της ιταλικής τράπεζας σημείωσε πτώση κατά 0,9% αφού ανακοίνωσε ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.