Quantcast
Συνεργασία του Χρηματιστηρίου Αθηνών με την πλατφόρμα SEE Link - enikonomia.gr
share

Συνεργασία του Χρηματιστηρίου Αθηνών με την πλατφόρμα SEE Link

δημοσιεύτηκε:

Με την πλατφόρμα SEE Link (South East Europe Link) θα συνεργαστεί το Χρηματιστήριο Αθηνών για την εκτέλεση διασυνοριακών συναλλαγών στις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η συνεργασία αυτή θα δώσει τη δυνατότητα στα μέλη των χρηματιστηρίων που συμμετέχουν στην πλατφόρμα SEE Link, να πραγματοποιούν συναλλαγές στις αγορές του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Επιπλέον, οι αγορές της πλατφόρμας θα είναι προσβάσιμες μέσω του δικτύου X-Net.

Το SEE Link ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Μάιο του 2016 με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη (ΕΤΑΑ) και αποτελεί μια προσπάθεια συνεργασίας των χρηματιστηρίων της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν τα χρηματιστήρια της Σόφιας, του Ζάγκρεμπ, του Βελιγραδίου, της Μπάνια Λούκα, της Λιουμπλιάνα και των Σκοπίων, ενώ βρίσκονται σε διαδικασία σύνδεσης το Σεράγεβο και η Ποντγκόριτσα.

Στόχος είναι να διευρυνθούν οι επιλογές των επενδυτών των χωρών που συμμετέχουν, μέσω της δυνατότητας πραγματοποίησης διασυνοριακών συναλλαγών, ενώ ταυτόχρονα οι αγορές που συμμετέχουν θα μπορούν αποτελεσματικότερα να προσελκύσουν ρευστότητα από τις άλλες χώρες τις περιοχής.

Η εν λόγω συνεργασία εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων και των δραστηριοτήτων του Χρηματιστηρίου Αθηνών για την προσέλκυση ρευστότητας στις αγορές του, την αύξηση των επιλογών των μελών του και των επενδυτών (εγχώριοι και διεθνείς) που αυτά εξυπηρετούν, τη συμμετοχή σε πρωτοβουλίες που υποστηρίζονται από διεθνείς οργανισμούς, όπως η ΕΤΑΑ και τέλος τη συνεργασία με τα χρηματιστήρια της περιοχής στο πλαίσιο της πολιτικής καλής γειτονίας. Επιπλέον, αυτή η συνεργασία αξιοποιεί περαιτέρω, επαναχρησιμοποιώντας υφιστάμενες υποδομές, συσσωρευμένη εμπειρία και τεχνογνωσία.

Σύμφωνα με το πλάνο προγραμματισμού, οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα με στόχο οι παραπάνω υπηρεσίες να είναι διαθέσιμες το πρώτο τρίμηνο του 2018.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.