Quantcast
Στα $50 δισ. η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin - enikonomia.gr
share

Στα $50 δισ. η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin

δημοσιεύτηκε:

Σε νέο ρεκόρ βρέθηκε το bitcoin στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ξεπερνώντας τα 3.000 δολάρια λιγότερο από μία εβδομάδα μετά το σχίσμα που ανησύχησε κάποιους επενδυτές.

Το ψηφιακό νόμισμα έφτασε σε peak το Σάββατο αγγίζοντας το ρεκόρ των 3.360,87 δολαρίων, σύμφωνα με το CoinDesk.com. Μέχρι την Κυριακή είχε υποχωρήσει στα 3.286,87, με κεφαλαιοποίηση αγοράς στα 53,4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Coinmarketcap.com.

Το Σάββατο, το κρυπτονόμισμα ξεπέρασε τα 50 δισ. δολάρια για πρώτη φορά, επισημαίνει το MarketWatch.

Οι τιμές εμφάνισαν άνοδο μεγαλύτερη του 10% την περασμένη εβδομάδα, αφότου το bitcoin άρχισε να κυκλοφορεί σε νέα έκδοση με διαφορετικές παραμέτρους συστήματος. Η νέα αυτή έκδοση είναι γνωστή ως Bitcoin Cash. Οι τιμές του νομίσματος αρχικά υποχώρησαν άνω του 5%, καθώς το νέο νόμισμα μπέρδεψε τις αγορές, ωστόσο σύντομα ανέκαμψαν.

Πάντως παρά τη μεταβλητότητά του, το bitcoin έχει παραπάνω από τριπλασιάσει την αξία του φέτος, ξεπερνώντας το ορόσημο των 2.000 δολαρίων το Μάιο και αγγίζοντας τα 3.000 δολάρια για πρώτη φορά τον Ιούνιο, πριν κάνει βουτιά και εξαλείψει περίπου το 20% της αξίας του. Τώρα το κρυπτονόμισμα συνεχίζει τη ραγδαία άνοδό του.

Το αντίπαλο ψηφιακό νόμισμα ethereum ακολούθησε στο ράλι του Σαββατοκύριακου, καταγράφοντας άνοδο 12% το Σάββατο και 7% την Κυριακή. Το κρυπτονόμισμα έχει κεφαλαιοποίηση αγοράς 25,2 δισ. δολάρια.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.