Quantcast
Το ευρώ σκαρφάλωσε σήμερα σε υψηλό επίπεδο 2,5 ετών - enikonomia.gr
share

Το ευρώ σκαρφάλωσε σήμερα σε υψηλό επίπεδο 2,5 ετών

δημοσιεύτηκε:

Το ευρώ σκαρφάλωσε σήμερα σε υψηλό επίπεδο 2,5 ετών, κοντά στα 1,20 δολάριο, σε μία ρηχή συνεδρίαση, αυξάνοντας τα κέρδη που σημείωσε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, καθώς ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι απέφυγε με ομιλία του να δείξει ανησυχία για την ενίσχυσή του. Η αργία σήμερα στο Λονδίνο, που είναι το παγκόσμιο κέντρο για τις συναλλαγματικές συναλλαγές, έκανε υποτονική την αγορά, με τα περισσότερα νομίσματα να διαπραγματεύονται σε στενά περιθώρια.

Το ευρώ σημείωνε άνοδο 0,1% στα 1,1926 δολάριο, έχοντας πλησιάσει στο 1,19665 δολάριο στην ασιατική αγορά, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2015. Αναμένεται να σημειώσει κέρδη για έκτο συνεχόμενο μήνα έναντι του αμερικανικού νομίσματος, που είναι το καλύτερο σερί πενταετίας.

Το κοινό νόμισμα εκτινάχθηκε περίπου 1% την Παρασκευή, μετά την ομιλία του Ντράγκι στο συνέδριο στο Τζάκσον Χολ του Γουαϊόμινγκ, στην οποία απέφυγε να κάνει αναφορά για την ενίσχυση του ευρώ, εστιάζοντας στο παγκόσμιο εμπόριο. «Πρόκειται για το τι δεν είπε», σημείωσε η Έστερ Ράιχελτ, υπεύθυνη για τη στρατηγική νομισμάτων της Commerzbank στη Φρανκφούρτη, προσθέτοντας: «Δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ανήσυχος με τα σημερινά επίπεδα του ευρώ, κάτι που αποτελεί τη δικαιολογία της αγοράς για να ωθήσει υψηλότερα το ευρώ». Το ευρώ ενισχύθηκε και από το γεγονός ότι η Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) δεν αναφέρθηκε στην αμερικανική νομισματική πολιτική. Οι αγορές τώρα προεξοφλούν μόνο μία αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων έως το τέλος του έτους, δήλωσε η Ράιχελτ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.