Quantcast
Διεθνείς αγορές: Σε νέα υψηλά επίπεδα κινούνται οι μετοχές - enikonomia.gr
share

Διεθνείς αγορές: Σε νέα υψηλά επίπεδα κινούνται οι μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Σε νέα υψηλά ιστορικά επίπεδα ανήλθαν σήμερα οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές καθώς η αποκλιμάκωση της έντασης για τη Βόρεια Κορέα και οι ενδείξεις ότι ο κυκλώνας Ίρμα προκαλεί μικρότερες ζημιές σε σχέση με τους αρχικούς φόβους στις ΗΠΑ ενίσχυσαν τη διάθεση των επενδυτών για ρίσκο.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 0,2%, επεκτείνοντας τη χθεσινή άνοδο του 0,9%, που ήταν η τέταρτη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής από τις αρχές του έτους.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ανήλθε σε υψηλό μηνός καθώς οι ασφαλιστικές κινούνταν ανοδικά ενώ ράλι σημείωναν οι μετοχές των εταιριών πρώτων υλών και των χρηματοπιστωτικών εταιριών. Ο παγκόσμιος δείκτης ασφαλιστικών μετοχών MSCI ενισχύθηκε κατά 0,3%, καθώς το ασφαλιστικό κόστος λόγω του κυκλώνα Ίρμα αναμένεται να είναι μικρότερο σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις.

Στη Βρετανία ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Αυγούστου, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να ξεπερνά τις προβλέψεις και να διαμορφώνεται στο 2,9%. Η στερλίνα ανήλθε σε υψηλό τεσσάρων εβδομάδων έναντι του ευρώ μετά την ανακοίνωση των στοιχείων καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα η Τράπεζα της Αγγλίας να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων αυτή την εβδομάδα.

Στη διάθεση των επενδυτών για ρίσκο συνέβαλε το γεγονός ότι η Βόρεια Κορέα δεν προχώρησε σε πυραυλική δοκιμή ούτε σε δοκιμές πυρηνικών όπλων το σαββατοκύριακο, όπως φοβούνταν κάποιοι.

Τα λεγόμενα ‘ασφαλή καταφύγια’ όπως τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα και ο χρυσός απώλεσαν το μεγαλύτερο μέρος από τα πρόσφατα κέρδη τους. Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου ανήλθε στο 2,1515% από το 2,1250%. Ο χρυσός υποχώρησε στα 1.326,31 δολάρια η ουγγιά, σε σχέση με το υψηλό έτους των 1.357,4 δολαρίων που κατέγραψε την Παρασκευή.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.