Quantcast
Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς φαίνεται να βελτιώνεται το κλίμα σε ό,τι αφορά τις εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, με την προσοχή να στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και τις επιχειρηματικές συμφωνίες.

Στις 10:40 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,1%, ενώ άλλοι ευρωπαϊκοί δείκτες επίσης κινούνταν σε θετικό έδαφος.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ωστόσο, από την Κίνα έδωσε μια μικτή εικόνα για την οικονομική υγεία της χώρας καθώς η ανάπτυξη ανήλθε στο 6,8% το πρώτο τρίμηνο του 2018 αλλά η βιομηχανική παραγωγή του Μαρτίου ήταν χαμηλότερη των εκτιμήσεων.

«Ύστερα από την αποκλιμάκωση των γεωπολιτικών ανησυχιών και την αισιοδοξία για τα εταιρικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, τα μικτά στοιχεία από την Κίνα ίσως τροφοδοτήσουν εκ νέου τα ερωτήματα για την ισχύ της δεύτερης μεγαλύτερης παγκοσμίως οικονομίας», ανέφεραν αναλυτές της Accendo Markets σε σημείωμα προς τους πελάτες τους.

Η σουηδική Intrum Justitia σημείωσε άλμα άνω του 11% και κατέγραψε την καλύτερη επίδοση στον δείκτη αφού υπέβαλε δεσμευτική προσφορά για τη μονάδα είσπραξης οφειλών της Intesa Sanpaolo σε μια συμφωνία ύψους 3,6 δισεκ. ευρώ.

Η Intesa Sanpaolo σημείωσε άνοδο 0,7% ενώ ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,3%. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,1% και ο γερμανικός DAX 0,2%.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.